Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase mango-startup wil exportmarkt betreden

Het Indiase Ecplimpex wil zijn mango's van het ras Kesar direct op de wereldmarkt aanbieden. Hoewel Ecplimpex voorheen partnerschappen met exportbedrijven is aangegaan, is de directe export iets nieuws voor het beginnende bedrijf.

"We hebben veel ervaring met de lokale markt. We weten hoe we aan alle verpakkingseisen moeten voldoen en maken gebruik van onze eigen teeltbedrijven", aldus directeur Nikunj Hudka. Hij is ervan overtuigd dat, wanneer hij de kans krijgt, hij kan voldoen aan de eisen van klanten in het buitenland.



Volgens Hudka is het Indiase Kesarmangoseizoen onlangs begonnen en zal het nog ongeveer twee maanden duren. Ecplimpex haalt zijn mango's uit heel India. Hudka zegt dat de mangoprijzen over het algemeen wat lager zijn dan vorig jaar. Aangezien het seizoen pas net begonnen is, zijn de prijzen relatief hoog, maar na verloop van tijd zullen de prijzen dalen.

De kwaliteit is dit seizoen beter dan andere seizoenen, hoewel Hudka toegeeft dat er sprake was van wat vertraging. "De huidige weersomstandigheden zijn ideaal voor de mangoproductie. Regenachtige dagen hebben een directe invloed op de kwaliteit van het product. De kwaliteit ziet er goed uit dit jaar en Ecplimpex zou geen problemen moeten ondervinden met de export." 

Hudka is erg positief over de vooruitzichten voor de Kesarmango's. "Onze mango's kunnen niet worden vergeleken met mango's van andere teeltregio's. Ze zijn erg zoet en prachtig geel. We verbeteren ook de kwaliteit van onze producten door geen beschermingsmiddelen te gebruiken. Onze mango's zijn echt uniek", besluit Hudka.

Voor meer informatie:
Nikunj Hudka
Ecplimpex (India)
Tel: +91 8460402085
E-mail: ecplimpex@gmail.com
Publicatiedatum: