Pienaar vertelt dat in het centrale pakstation, Arisa, dat gevestigd is aan de Buffeljagsrivier, dit seizoen zo'n 5.500 ton fruit verwerkt zal worden. "We exporteren meer dan 80% van het fruit maar leveren ook steeds grotere volumes aan de lokale markt."
Zuid-Afrikaans Sharon Fruit vormt een steeds belangrijker onderdeel van de strategie van MOR International om het seizoen te verlengen en de productie van het noordelijk halfrond aan te vullen. "Wanneer je een nieuwe fruitsoort in een land wilt introduceren, hebben telers de tijd nodig om zich aan te passen," meent Meir ben Artzy, van MOR International. "We denken dat we er prima in geslaagd zijn ons te vestigen in Zuid-Afrika en we hebben hier een solide productiebasis opgebouwd. De zomer is vrij heet en droog geweest waardoor de kwaliteit van het fruit dit seizoen nog beter zal zijn."
"Zowel in Zuid-Afrika als daarbuiten kijken klanten uit naar de start van het seizoen. Onze marketingprogramma's zijn gericht op het tot stand brengen van langdurige relaties met klanten en deze steeds enthousiaster te maken voor ons Zuid-Afrikaanse Sharonfruit seizoen," vertelt Ben Artzy.
De teelt vindt vooral in de Zuidkaap in de streek rond de Buffeljagsrivier, Swellendam en Bonnievale plaats. In het westen zijn ook nog enkele boomgaarden te vinden.