Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luis Fernando Teo, Frutesa

Guatemala hervat avocado-export naar Europa

Acht jaar geleden was Frutesa het eerste bedrijf uit Guatemala dat startte met de avocado-export naar de Europese markt. Destijds waren de marktomstandigheden echter verre van gunstig. De markt in Europa was nog niet ontwikkeld en de prijzen waren er lager dan op de binnenlandse markt. Het bedrijf besloot dan ook te stoppen met de export. Nu, jaren later, is de situatie totaal anders, wat Frutesa heeft doen besluiten vanaf deze maand de avocado-export naar Europa te hervatten.



De Europese markt heeft zich ontwikkeld
"Vandaag de dag is de avocadosector in Guatemala sterk ontwikkeld. Er zijn vele plantages en de productie is hoog, wat zijn weerslag heeft op de binnenlandse prijzen. Ondertussen is ook de Europese markt ontwikkeld en is de vraag naar avocado's enorm," vertelt Luis Fernando Teo van Frutesa. "Het is voor ons dan ook het perfecte moment om de export te hervatten. We zullen eerst met onze huidige klanten werken waar we al tientallen jaren groenten en fruit aan leveren."



Jaarronde aanvoer
Frutesa heeft klanten in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De eerste container avocado's wordt op 27 april in de Rotterdamse haven verwacht. Een week later volgt een tweede vracht. In augustus zal de export voortgezet worden. Dankzij het unieke micro-klimaat in Guatemala is een jaarronde aanvoer gegarandeerd. "In Europa is er vraag naar avocado's van hoge kwaliteit en die kunnen wij leveren," aldus Teo.



Groot voordeel
De avocado is een inheemse soort in Guatemala. Het klimaat en de bodem brengen fruit van uitstekende kwaliteit voort wat Guatemala een voorsprong geeft op andere producerende landen, legt de exporteur uit. "Bovendien biedt Frutesa zijn telers technische ondersteuning en training op het gebied van verwerking zodat de avocado's aan alle kwaliteitsstandaarden van onze klanten beantwoorden."


"Ons bedrijf heeft zich altijd gericht op het leveren van uitmuntende kwaliteit en service. Dankzij onze 34 jaar ervaring in de AGF-export zullen wij ook van dit project een succes weten te maken. Daarnaast zijn we blij dat we met dit project nieuwe banen kunnen creƫren."

Voor meer informatie:
Luis Fernando Teo
Frutesa, Frutas Tropicales de Guatemala, S. A.
E: luis.teo@frutesa.com
Tel.: (502) 2245-5100
www.frutesa.com
Publicatiedatum: