Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS staat import van Peruaanse vijgen toe

Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft toestemming verleend aan de eerste lading aan geĆÆmporteerde vijgen uit Peru. De vijgen zijn van het Black Mission-ras en mogen nu de Amerikaanse markt op. De vijgen worden geĆ«xporteerd door het Peruaanse bedrijf Agricola Athos. De lading is besteld door het Amerikaanse importbedrijf North Bay Produce. Agricola Athos stuurt het fruit zowel naar het hoofdkwartier van North Bay in Illinois als naar de distributiecentra van het bedrijf. De verse vijgen worden geleverd in clamshell- en bulkverpakking. "We zijn erg trots op het feit dat North Bay de grootste importeur is van Peruaanse vijgen," zei North Bay-directeur Mark Girardin in een persverklaring.

De Amerikaanse inspectiedienst voor landbouw, APHIS, keurde in augustus 2016 de import van Peruaanse vijgen en granaatappelen goed op voorwaarde dat de producten tegemoet komen aan een protocol tegen de verspreiding van ongedierte. Dit protocol komt onder andere neer op bestraling, inspecties en een fytosanitair certificaat van de Peruaanse organisatie voor plantenbescherming.

Bron: elcomercio.pe
Publicatiedatum: