Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1,36 per kers

Kersen in luxe verpakking als warme broodjes over de toonbank

Het Nieuw-Zeelandse Cromwell staat versteld door de grote vraag vanuit China naar hun kersen in luxe verpakking. De geschenkverpakking, inclusief kersen, kost 68 euro, wat neerkomt op €1,36 per kers. De verpakking is al drie jaar op de markt en wordt goed verkocht.



Reece van der Velden, van New Zealand Cherry Crop, heeft er dit jaar 2000 stuks van verkocht. "Ze komen op de markt voor het Chinese Nieuwjaar," laat hij weten. "Het geven van cadeaus is een belangrijk onderdeel van dit feest. Bovendien heeft fruit van Nieuw-Zeelandse herkomst de reputatie 'puur' te zijn."

Dit jaar heeft het bedrijf geprobeerd om de dozen ook online in Nieuw-Zeeland te verkopen maar dit stuitte op veel kritiek. "We kregen veel vervelende reacties. Mensen vergeleken de prijs met die in de supermarkt. Niemand is echter verplicht ze te kopen en we hebben volop alternatieven, zowel online als in de winkel." De geschenkverpakking bevat uitsluitend grote en volmaakte kersen. In zijn verpakkingsfaciliteit past Cromwell de nieuwste technologieën toe om de kersen te sorteren op kwaliteit en kleur. "Slechts 1% van onze kersen is van de juiste kwaliteit en maat om in deze luxe doos verpakt te worden. Zes personeelsleden hebben zo'n tweeënhalve minuut nodig om het fruit in te pakken."

Bron: odt.co.nz
Publicatiedatum: