Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse producenten varen wel bij jackfruithype

De groeiende vraag naar jackfruit in de Verenigde Staten betekent goed nieuws voor Mexicaanse telers. Vanwege de gunstige ligging kunnen zij hun product, dat inmiddels een trend lijkt te zijn geworden, tegen concurrerende prijzen naar deze markt exporteren. Het fruit is in trek als vleesvervanger en heeft de laatste tijd veel media-aandacht gekregen.

Populair als vleesvervanger en vanwege hoge voedingswaarde

Handelaar Luis Enrique Garcia van It's Montse Fruit vertelt dat de prijzen momenteel wat hoger zijn omdat het seizoen pas net begonnen is en de aanvoer laag is. "Exporteurs zijn blij met de goede vooruitzichten. De markt wordt steeds groter en de vraag stijgt jaarlijks. In de Verenigde Staten zijn steeds meer consumenten op de hoogte van de hoge voedingswaarde van jackfruit en dat de vrucht zich bij uitstek leent als vleesvervanger. We denken daarom dat de markt zal blijven groeien."

Producenten zijn al bezig om hun areaal uit te breiden en in sommige gevallen gaat dit ten koste van overige gewassen. "Veel Mexicaanse telers vervangen andere fruitbomen door jackfruit omdat dit economisch interessant lijkt. Het fruit werd pas eind tachtiger jaren in de regio geĆÆntroduceerd. In 1992 werd het eerste volume jackfruit geĆ«xporteerd.

De komende weken zal Garcia, evenals andere lokale telers, wekelijks twee tot drie vrachtladingen exporteren. Geraamd wordt dat er tijdens het piekseizoen zo'n 20 tot 30 vrachtladingen per week voor de Amerikaanse markt bestemd zijn.

Voor meer informatie:
Luis Enrique Garcia
It's Montse Fruits Inc.
Tel: 956-559-8030
Publicatiedatum: