"Overproductie Peruaanse mango's destabiliseert de markt"

Dit jaar ging het Peruaanse mangoseizoen goed van start en tot nu toe zijn de volumes met ruim 20% gegroeid. Aanvankelijk waren producenten en importeurs blij met deze productietoename maar de laatste weken heeft de overproductie geleid tot een verzadiging van de exportmarkt.



"Vanwege de overvloedige aanvoer worden pakstations overladen aangezien zij geen quota hanteren. Veel producenten zien zich genoodzaakt een deel van hun productie op de binnenlandse markt af te zetten, hoewel dit minder oplevert. Het ruime aanbod heeft er ook voor gezorgd dat de prijs de laatste weken sterk gedaald is en hierin zal de komende weken geen verbetering komen," vertelt Giancarlo Niño van Piura Agro Export. 

"Het overaanbod leidt tot een instabiele markt wat het moeilijk maakt om aan onze afspraken te voldoen. Verpakkingsbedrijven hebben onvoldoende capaciteit om al ons fruit te verwerken. Bovendien is het druivenseizoen in volle gang. Aangezien druiven een hoge omloopsnelheid hebben, verkiezen sommige verpakkers deze fruitsoort."



Deze situatie heeft ertoe geleid dat veel telers hun contacten op markten in Azië en Europa willen versterken. Tot aan november steeg de export naar Azië met 628%, wat mogelijk een reactie is op de situatie van de sector. Volgens Niño zal er tot eind februari fruit aangevoerd worden waardoor dit cijfer mogelijk nog verder zal stijgen.

Voor meer informatie:
Giancarlo Niño Landauro
Piura Agro Export
T: + 51 969908 899
E: piuraagroexportsac@gmail.com

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.