Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Productie Chinese verse gember 10% hoger

"Het totale volume verse gember steeg in 2016 met 10% ten opzichte van 2015. De gemberprijs bedroeg tijdens de oogst €0,22 per kilo. Vanwege de hoge prijs van oude en gebakken gember steeg de verkoopprijs tijdelijk naar €0,44 per kilo om vervolgens weer te dalen naar €0,30 per kilo. "Hieruit blijkt dat de gembermarkt inzakt tegen het einde van het seizoen," legt Hanson van het in Anqui gevestigde bedrijf Wangjia uit
Exportdruk hoog
"De 10% extra van dit seizoen heeft voornamelijk betrekking op gebakken gember. De voorraden van producenten zijn nagenoeg onveranderd gebleven. Aan de Chinese vraag naar gember is voor dit jaar voldaan. Buiten de export naar Europa, Japan en welvarende regio's in China is het ook nodig om gember te leveren aan lagelonenlanden in het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië om de markt levendig te houden. In deze landen ligt de gemberprijs rond de €0,27 per kilo. Als de prijs daarboven komt, verliest Chinese gember zijn prijsvoordeel ten opzichte van andere exporterende landen, zoals Brazilië, India en Thailand."

Sombere marktvooruitzichten
"Op basis van de actuele situatie zijn de marktvooruitzichten slecht. De gember dient na de oogst gedurende minimaal één maand gekoeld bewaard te worden. Dit proces zorgt ervoor dat het bovenste deel van de wortel afsterft waarna de gember gereed is voor transport. De prijs van verse gember is zeker niet laag te noemen, gezien de startprijs van €0,43 per kilo, wat het hoogste prijsniveau voor gember in 2016 is. De markt moet in evenwicht komen. Naar verwachting zal de gemberprijs geleidelijk afvlakken onder druk van de vraag. De prijs zou zelfs nog wel kunnen zakken naar €0,22 per kilo."
Publicatiedatum: