Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Appelexport naar Noord-Afrika nog altijd moeilijk

Het appelseizoen zal lang duren, zeker omdat de oogst in alle productiegebieden 10-12 dagen later plaatsvindt. "De vraag is altijd erg levendig bij de start van het seizoen", legt Tiziano Capioli uit, verkoopmanager voor Melavì.

"De trends die tijdens het tweede deel van afgelopen seizoen te zien waren, bestaan nog steeds. Het is nog altijd moeilijk om naar Noord-Afrikaanse landen te exporteren door politieke en valutaproblemen. Gelukkig hebben landen in Azië en het Midden-Oosten interesse getoond in de Italiaanse appels, dus het lijkt erop dat onze bestemmingen daar te vinden zullen zijn".


Oogsten in Valtellina. (Foto van Melavì)

Vanuit productie- en commercieel oogpunt begint het seizoen in lijn met die van vorig jaar. "In het begin verwachtten we dat de volumes Gala-appels hoger zou zijn. In plaats van de verwachte 3.100 ton oogstten we 2.900 ton. De oogst van de Golden Delicious, Red Delicious en Morgenduft is nu bijna klaar en loopt gelijk met die van vorig jaar (d.w.z. 11.000 Golden Delicious en 12.000 ton Red Delicious). Daarna oogsten we ongeveer 1.000 ton Fuji-appels en andere late variëteiten zoals de Pink Lady. De totale productie zal tussen de 28.000 en de 30.000 ton zijn".

"De kwaliteit is dit jaar erg goed op alle punten - kleur, verschijning en houdbaarheid. Dit was een hele goede zomer voor de appels".

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven