succesvol exportseizoen

Avocados from Peru maakt veel promotie

Avocados from Peru kijkt terug op een succesvol exportseizoen dat gekenmerkt werd door een groeiende vraag naar Peruaanse avocado's, de introductie van het internationale Superfoods merk, een wereldwijde handelssamenwerking en de officiële erkenning van de gezonde eigenschappen van avocado's door de Amerikaanse gezondheidsdienst FDA.

Xavier Equihua, voorzitter van de Peruaanse Avocado Commissie, legt uit dat zijn organisatie de gezonde eigenschappen van avocado's zal blijven promoten door middel van het nieuwe Superfoods merk. Bovendien verwacht de sector in 2017 een grotere oogst.

Avocados from Peru en Blueberries from Peru zijn de eerste twee internationale Superfoods from Peru merken die werden gelanceerd tijdens de vijfde editie van de Peru to the World Expo in New York. De marketing van het nieuwe merk is gericht op de gezonde eigenschappen van Peruaanse producten zoals avocado's, blauwe bessen en granaatappelen die zorgen voor een voortdurende groei van de superfoodmarkt.

Avocados from Peru was eveneens initiatiefnemer van de oprichting van de World Avocado Organization, een samenwerkingsverband tussen Brazilië, Mexico, Peru, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Deze non-profit onderneming zet zich in voor het ontwikkelen van bestaande avocadomarkten door de voordelen van het fruit te promoten in opkomende markten met een hoog gezondheidsbewustzijn, zoals het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie en Azië.

Volgens de nieuwe richtlijnen van het FDA mogen producenten producten met onverzadigde vetten als 'gezond' aanbevelen waarmee de gezondheidsvoordelen van avocado's officieel erkend zijn. Avocados from Peru blijft de Amerikaanse markt beleveren met fruit van topkwaliteit en zal de export naar deze markt in 2017 aanzienlijk uitbreiden.

Hoogtepunten seizoen 2016:
  • 2016 Kick-Off Evenement waarbij Amerikaans marinepersoneel een Superfood ontbijt geserveerd kreeg.
  • Vijfde jaarlijkse Peru to the World Expo, met als eregast de Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski, waar het internationale Superfoods from Peru merk werd gelanceerd.
  • In juni ontving Avocados from Peru een eervolle onderscheiding van de Peruaanse regering voor zijn bijdrage aan de Peruaanse tuinbouwsector.
  • De nieuwe richtlijnen van de FDA die het mogelijk maken om avocado's te promoten als 'gezond' omdat de vrucht rijk is aan enkelvoudige onverzadigde vetten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven