Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mondiaal groeiende vraag stevia

Gedragen door een flinke jaarlijkse groei in de frisdrankenbranche van 5,8 procent neemt de totale mondiale stevia markt stevig toe. In 2024 gaat het om een markt van bijna 560 miljoen dollar. Vorig jaar was dit 337,7 miljoen dollar, blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse analistenbureau Grand View Research.

In de Verenigde Staten vindt een jaarlijks gemiddelde stijging plaats van 4,5 procent tot aan 2024. In Europa komt dit uit op 4,3 procent. De grootste plus komt uit Aziƫ met een klim van jaarlijks 5,7 procent. Vorig jaar was Aziƫ al de belangrijkste stevia markt met een aandeel van 35,5 procent op de wereldmarkt, stelt Grand View Research. Nog wat cijfers: de belangrijkste stevia afnemers zijn frisdranken met een aandeel van 34,8 procent van het totale volume.

De voedingsindustrie is goed voor een aandeel van 25,5 procent in 2015. De verwachting van de marktonderzoeker is dat in het bijzonder de bakkerij- en zoetwarenindustrie een steeds groter aandeel op de stevia markt zal innemen.
Overal is de verwachting dat consumenten de komende jaren een toenemende positieve houding tegenover stevia als zoetstof zullen ontwikkelen.
Publicatiedatum: