Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: Vorst verwoest 40% van de amandeloogst

Chili kampt met een koudegolf. In de eerste vier dagen van september heeft de vorst de amandelproductie en andere fruitsoorten zwaar beschadigd. 

De schade wordt nog verergerd door de droogte van de bodem aangezien er in de maand augustus nauwelijks neerslag gevallen is. "Veel gewassen hebben schade opgelopen maar amandelen zijn het zwaarst getroffen. Pruimen- en kersenbomen die in volle bloei staan, liepen eveneens grote schade op," vertelt teler Jorge Ovalle Madrid.

Het amandelseizoen ving half augustus aan met de bloei maar door de recente vorst is 40% van de vruchten aangetast. "Er is een raming van de schade gemaakt. We hebben alle amandelen geplukt en zo'n 40% hiervan bleek bevroren te zijn," aldus Ovalle.

De centraal gelegen regio's IV, V en VI, waar zo'n 90% van de Chileense amandel- en fruitproductie plaatsvindt, hebben de grootste verliezen geleden. Ovalle maakt zich grote zorgen omdat 80% tot 90% van zijn bomen momenteel in bloei staat.

Afgezien van de koudegolf zijn de weersomstandigheden uitstekend. "We weten nog niet wanneer er een einde komt aan de koude luchtstroom vanuit het zuiden," aldus Ovalle.


Voor meer informatie:
Jorge Ovalle Madrid
Correo e.: j.ovallemadrid@gmail.com
Publicatiedatum: