Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen verse barhi dadels gestart

In Israël zal volgende week het seizoen voor verse barhi dadels aanvangen. Het seizoen loopt tot september en de volumes zullen naar verwachting stabiel zijn.


"Producenten van barhi dadels zijn al lang op de markt. Vanwege het korte seizoen van deze vrucht is de aanwas van nieuwe barhi telers gering," legt Yoav Nakash van Galilee Export uit. "Gezien de stabiele aanvoer zullen de prijzen op het niveau van voorgaande jaren liggen."

Galilee Export zal zijn volumes dit jaar echter verdubbelen. "We verwachten een grotere vraag vanuit de Europese markt en barhi dadels zijn een nieuw product waarmee retailers hun assortiment kunnen diversifiëren."




De takken felgele barhi dadels zijn echte blikvangers. "Dit exotische zomerfruit heeft een smaak die doet denken aan karamel en bruine suiker." De dadels worden voornamelijk vanuit het Midden-Oosten geëxporteerd en worden van oudsher aan takjes verkocht.

Indien bewaard bij een temperatuur van 1 tot 2 graden, is de houdbaarheid van het fruit zo'n 30 dagen. De Israëlische barhi dadels kunnen direct per luchtvracht verzonden worden. Galilee Export levert echter ook vanuit zijn voorraad in Europa.


Voor meer informatie:
Yoav Nakash
Galilee Export
yoav.n@galil-export.com
Publicatiedatum: