Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter de Brauwer, de Notekraker:

"Lagere notenverkoop door regen en terreurdreiging"

Tholen - Enkele maanden geleden introduceerde De Notekraker uit Belgiƫ het nieuwe concept Pernoix. Cups gevuld met diverse mixen van noten, gedroogd fruit en groenten. Peter de Brauwer, manager van het bedrijf geeft aan dat de afzet langzaam groeit. "We leveren ze met name aan traditionele winkels zoals speciaalzaken, slagers, bakkers en groentemannen. De verkoop loopt aardig. Het volume is zeker gestegen sinds de start."

Traditionele

Met Pernoix zitten we nog steeds in een soort proefperiode. "Het bedienen van deze traditionele kanalen geeft ons de kans rustig op te starten en eventuele kinderziektes ook meteen op te lossen. Al doende leert men", concludeert Peter de Brauwer. "We bieden op dit moment acht verschillende mixen. De combinaties in de cups zijn heel veelzijdig. Zo hebben we bijvoorbeeld de partymix, met pinda's en rijstkoekjes of de veggie chips met rode biet, zoete aardappel en wortel." Alle smaken zijn te vinden op www.pernoix.eu.



Rustigere periode

"Nu het EK is, ligt de vraag naar noten niet hoger dan anders", vindt hij. "Het is qua vraag zelfs rustiger dan vorig jaar in deze periode. Dat heeft verschillende redenen." Allereerst valt het weer erg tegen. Er is weinig zon. Doordat horecabedrijven hun terrassen niet open kunnen doen, is er een groot deel commercieel oppervlak niet beschikbaar. Wij merken dat enorm goed in de verkoop van onze bulkproducten." Er is nog een ander probleem dat invloed heeft op de lagere verkoop. "Door de terreurdreiging merken we dat veel horecaklanten het moeilijk hebben. "Vooral in Brussel is het aantal toeristen gedaald en de horeca is nog lang niet op het niveau zoals het eerst was. De dreiging blijft toch hangen."



Voor meer informatie:
Peter De Brauwer
De Notekraker bvba
't Lindeke 10
B-8880
St. Eloois - Winkel (Belgiƫ)
www.denotekraker.eu