Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse ananas in opkomst

De export van verwerkte ananas uit Colombia is afgelopen jaar gestaag toegenomen. De Costa Ricaanse productieproblemen van de afgelopen maanden hebben de stijging geholpen. "De vraag uit de VS is toegenomen, omdat ze nieuwe leveranciers nodig hebben. We hebben de gewassen dan ook uitgebreid en onze productie van MD2-ananas vergroot", stelt Nicolás Delgado van Olmué Colombia.



De Colombiaanse exportmarkt groeit en de productie laat een toenemende diversificatie zien. 'Colombia heeft een groot potentieel als producent en dankzij de klimatologische diversiteit is de fruitteelt het gehele jaar mogelijk. Hoewel het land is nog geen sterke exporteur van verse ananas is, groeit de export sneller dan verwacht. Dit komt vooral door gebruik van het IQF-vriesproces", bevestigt Delgado.



Colombia heeft behoefte aan alternatieve business lines die kunnen zorgen voor stabiel economisch rendement. Het land beweegt zich langzaam naar voren in haar gewasspecialisatie, en voldoet steeds meer aan wereldwijde eisen. Colombia heeft potentieel om te concurreren als ananasexporteur.

Voor meer informatie:
Nicolás Delgado
Olmué Colombia
T: +57 2270 5550
E: ndelgado@olmue.com.co
www.olmue.com.co