Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugroepactie diepvriesgroenten VS uitgebreid

Onlangs startte het bedrijf CRF Frozen Foods een terugroepactie voor 15 verschillende diepvriesproducten vanwege een mogelijke listeria besmetting. Het bedrijf heeft zijn terugroepactie inmiddels uitgebreid naar alle biologische en conventionele diepvriesgroenten en -fruit. De actie betreft zo'n 358 producten, die verkocht worden onder 42 verschillende merknamen, waaronder ook het Walmart 'Great Value'-label.

De terugroepactie omvat alle producten die geproduceerd zijn vanaf 1 mei 2014 bij de CRF Frozen Foods' fabriek in Pasco, Washington. De houdbaarheidsdatum van de betreffende producten ligt tussen 26 april 2016 en 26 april 2018. De producten die teruggeroepen worden lopen uiteen van broccoli en mais tot kersen en blauwe bessen.

De CRF fabriek in Pasco is tot nader orde stilgelegd. De productie zal pas worden hervat nadat er een grondig onderzoek plaats gevonden heeft. Het CDC, centrum voor ziektepreventie, vermoedt dat zeven mensen een listeria-infectie hebben opgelopen na het eten van CRF producten. Twee van hen zijn overleden maar dit was niet het gevolg van de listeriabesmetting. Retailers die mogelijk besmette producten hebben ontvangen, zijn hierover geïnformeerd. 
Publicatiedatum: