Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Suriano & Casalnuovo di Policoro

Italië: vroege nectarines uit de kas op de markt

Nectarineteler Suriano & Casalnuovo di Policoro heeft zijn areaal uitgebreid met een kassencomplex van 12 hectare. Klimaatverandering en de wens meer winstgevendheid te realiseren zijn belangrijke redenen voor het besluit.



Naast de al bestaande 25 hectare Zincal 17 en Zincal 20 beschikt de teler nu ook over 12 hectare Zincal 3 en Zincal 8 in kassen. Drie jaar na de aanplant ligt de geraamde opbrengst per hectare rond de 30 ton. De nectarines zijn beschikbaar van nu tot begin juni.



De teler heeft gekozen voor een teeltmethode met één producerende tak. Deze tak steekt diagonaal omhoog om meer zon te vangen en de oogst bovendien te vergemakkelijken. De bomen bloeien vroeg en worden met behulp van hommels bestuift.



"Je moet je vandaag de dag aanpassen. Zonder gebruik van nieuwe technieken heeft de perziksector geen toekomst, zeker gezien de klimaatverandering," zegt Carmela Suriano.



De volumes zijn volledig bestemd voor de Italiaanse markt.

"Alles is volgens plan gegaan," zegt agronoom Dino Marchitelli. "De Zincal rassen hebben een perfecte timing. Ze volgen elkaar na een week op. Vanwege de teelt in kassen zijn de nectarines vroeg en van uitstekende kwaliteit ongeacht het weer."



Voor meer informatie:

Carmela Suriano
Azienda agricola Suriano & Casalnuovo
Tel: +39 0835 902132
Fax: +39 0835 902133
Email: planitaliasrl@tiscali.it
Publicatiedatum: