Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toekomst groothandelsmarkt Kortrijk in gevaar

Tholen - De handelaren in Heule (Kortrijk) zijn opgeschrikt door de plannen van de stad Kortrijk voor de groothandelsmarkt. Men wil een deel van de parking van de markt gaan gebruiken om er een nieuw gebouw te plaatsen: een erfgoeddepot. De bouw zal half 2016 van start gaan. Daarnaast wil de stad Kortrijk na 2018 de afvaldienst van het 'depot Marke' naar de hal van de groothandelsmarkt verhuizen. Het zorgt voor veel verwarring en boosheid bij de handelaren. De groothandelsmarkt in Kortrijk bestaat in 2016 al 30 jaar. Toch is er geen reden om te feesten.

Deels ingelicht

Volgens handelaar Annie Lebleu van Verdigro is het niet te vatten. "Veel geruchten zijn de ronde gegaan en we hebben een tijd in onzekerheid geleefd. We werden amper ingelicht. Sinds kort is ons een schepen toegewezen bij wie we terecht kunnen met onze vragen. De magazijnhouders zijn zeer teleurgesteld. Er komt een nieuw gebouw op de parking en en vuilnisophaaldienst naast de groenten en fruit. Zijn alle plannen belangrijker dan de handel van verse groenten en fruit?", vraagt ze zich af. "Verse groenten en fruit kunnen niet worden gecombineerd met vuilnis. Onze toekomst is in gevaar!"

Telers moeten weg
Op de groothandelsmarkt in Kortrijk staan zo'n 10 vaste handelaren, die een magazijn bezitten. In de open ruimte op de markt staan ook nog een aantal 'losse' handelaren, waaronder veel telers. Het ziet er naar uit dat de 'losse' handelaren weg zullen moeten vanwege de afvaldienst die in het gebouw komt vanaf 2018. Zowel de magazijnhouders als 'losse' handelaren vinden dat net de combinatie van vaste verkopers met een eigen magazijn en losse verkopers met een standplaats per jaar een uniek troef zijn voor de Kortrijkse Groothandelsmarkt. De vaste en losse handelaren uit elkaar trekken is dodelijk voor de werking van de Kortrijkse Groothandelsmarkt. De stad Kortrijk vindt dat de 'vaste' handelaren kunnen blijven en wil een oplossing bieden voor de 'losse' handelaren.