Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse friet-enquête:

"Friet moet Duits smaken"

Friet kwam 100 jaar geleden voor het eerst naar Duitsland. Sindsdien is haar zegenrijke opmars niet meer opgehouden. De Duitse aardappelspecialist Agrarfrost heeft onlangs in samenwerking met de Duitse 'Gesellschaft für Konsumforschung' (GfK) de eerste Duitse friet-enquête gehouden*. Daar kwam uit dat bij 89 procent van alle Duitsers friet niet meer weg te denken is als bijlage bij een Duitse maaltijd. Eén op de twee Duitsers geeft aan dat hij of zij zelfs meerdere malen per maand thuis friet bereidt.



Vrouwen laten vork links liggen bij het eten van friet
Wie had dat gedacht: één op de drie vrouwen in Duitsland eet friet, wanneer dit thuis geserveerd wordt, uitsluitend met de vingers. 83 procent van de mannen geniet met meer stijl van friet en eet de goudgele staafjes met een vork. Wanneer Duitsers diepgevroren friet in de supermarkt kopen, zijn mannen en vrouwen het met elkaar eens: beide geslachten geven de voorkeur aan friet in de sinds 100 jaar bekende, klassieke vorm. Maar ook geribbelde friet en knapperige dunne frietjes zijn geliefd bij de Duitsers.

Bewust genieten: friet steeds vaker uit de oven
Of het nou is als bijlage, hoofdmaaltijd of als snack tussendoor: friet is geliefd bij de Duitsers. In één op de twee Duitse huishoudens komt friet in het bijzonder als middag- en/of avondeten (54 procent) op tafel. Wanneer er in Duitse huishoudens vrienden worden uitgenodigd, bijvoorbeeld voor het avondeten, een kinderverjaardag of het vieren van een gouden bruiloft, dan bereidt 32 procent van de Duitsers graag diepvriesfriet voor de gasten. Voor bijna 70 procent van de Duitsers is de oven de optimale keuze voor de bereiding van friet. De tijd dat friet uit de friteuse kwam lijkt voorbij, want nog slechts 22 procent van de Duitsers frituurt zijn of haar friet. 10 procent van de ondervraagden gaf aan dat zij friet in de magnetron of op de grill bereiden.

Friet moet Duits smaken
Volgens de enquête wil 70 procent van de Duitsers bij het eten van friet graag de bijzondere smaak van Duitse aardappelen proeven. Bijna één op de twee Duitsers (48 procent) vindt het belangrijk dat de aardappelen voor zijn of haar friet in Duitsland geoogst en verwerkt werden. 26 procent van de frietliefhebbers kijkt bij de aankoop van diepvriesfriet heel precies op de verpakking en kiest voor friet van aardappelen, die uitsluitend lokaal werden geproduceerd. "De actuele GfK-enquête laat zien dat Duitse huishoudens graag friet op hun bord zien en dat consumenten bij de aankoop hiervan in toenemende mate letten op de herkomst van de aardappelen, die voor de friet gebruikt zijn", aldus Manfred Wulf, directeur van Agrarfrost. De Duitsers waarderen het gewoon zeer wanneer friet naar hun 'heimat' smaakt.

Verdere informatie is te vinden op: www.agrarfrost.de

Contact:
Agrarfrost
c/o Jeschenko MedienAgentur Köln GmbH
Eugen-Langen-Str. 25, 50968 Keulen
Tel.: +49 (0)221-3099-545
agrarfrost-presse@jeschenko.de