
Vrouwen laten vork links liggen bij het eten van friet
Wie had dat gedacht: één op de drie vrouwen in Duitsland eet friet, wanneer dit thuis geserveerd wordt, uitsluitend met de vingers. 83 procent van de mannen geniet met meer stijl van friet en eet de goudgele staafjes met een vork. Wanneer Duitsers diepgevroren friet in de supermarkt kopen, zijn mannen en vrouwen het met elkaar eens: beide geslachten geven de voorkeur aan friet in de sinds 100 jaar bekende, klassieke vorm. Maar ook geribbelde friet en knapperige dunne frietjes zijn geliefd bij de Duitsers.
Bewust genieten: friet steeds vaker uit de oven
Of het nou is als bijlage, hoofdmaaltijd of als snack tussendoor: friet is geliefd bij de Duitsers. In één op de twee Duitse huishoudens komt friet in het bijzonder als middag- en/of avondeten (54 procent) op tafel. Wanneer er in Duitse huishoudens vrienden worden uitgenodigd, bijvoorbeeld voor het avondeten, een kinderverjaardag of het vieren van een gouden bruiloft, dan bereidt 32 procent van de Duitsers graag diepvriesfriet voor de gasten. Voor bijna 70 procent van de Duitsers is de oven de optimale keuze voor de bereiding van friet. De tijd dat friet uit de friteuse kwam lijkt voorbij, want nog slechts 22 procent van de Duitsers frituurt zijn of haar friet. 10 procent van de ondervraagden gaf aan dat zij friet in de magnetron of op de grill bereiden.
Friet moet Duits smaken
Volgens de enquête wil 70 procent van de Duitsers bij het eten van friet graag de bijzondere smaak van Duitse aardappelen proeven. Bijna één op de twee Duitsers (48 procent) vindt het belangrijk dat de aardappelen voor zijn of haar friet in Duitsland geoogst en verwerkt werden. 26 procent van de frietliefhebbers kijkt bij de aankoop van diepvriesfriet heel precies op de verpakking en kiest voor friet van aardappelen, die uitsluitend lokaal werden geproduceerd. "De actuele GfK-enquête laat zien dat Duitse huishoudens graag friet op hun bord zien en dat consumenten bij de aankoop hiervan in toenemende mate letten op de herkomst van de aardappelen, die voor de friet gebruikt zijn", aldus Manfred Wulf, directeur van Agrarfrost. De Duitsers waarderen het gewoon zeer wanneer friet naar hun 'heimat' smaakt.
Verdere informatie is te vinden op: www.agrarfrost.de
Contact:
Agrarfrost
c/o Jeschenko MedienAgentur Köln GmbH
Eugen-Langen-Str. 25, 50968 Keulen
Tel.: +49 (0)221-3099-545
agrarfrost-presse@jeschenko.de
 
	