Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californische amandelen wereldwijd populair

De Almond Board of California, bestaande uit
meer dan 6.800 telers in The Golden State, publiceerde onlangs cijfers waaruit blijkt dat de Verenigde Arabische Emiraten bijna 45 miljoen kilo amandelen per jaar importeert. Dit maakt de VAE tot de vijfde grootste exportmarkt voor Californische amandelen.

Het importvolume van de VAE komt niet aan India's 56 miljoen kilo amandelen per jaar. India staat op de derde plaats als belangrijkste importeur van Californische amandelen. De Board stelt echter dat beide markten nog steeds "groeien".

Californië produceert 82% van het wereldwijde amandelaanbod op een areaal van ongeveer 325.000 hectare, een uitgestrekte vlakte van 645 kilometer van Tehama County in het noorden naar het zuiden van Kern County. Amandelen zijn het belangrijkste (agro)exportproduct. Ongeveer 70% van de oogst wordt afgezet in meer dan 90 landen ter waarde van ongeveer 4,45 miljard euro, aldus het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Met de groeiende populariteit van amandelen als gezonde snack en ingrediënt zal de Almond Board of California dan ook volgende maand aanwezig zijn op 's werelds grootste food & hospitality vakbeurs Gulfood 2016, gehouden in het Dubai World Trade Centre (DWTC).

Gulfood 2016 zal meer dan 5.000 internationale bedrijven uit 120 landen verwelkomen van 21-25 februari en naar verwachting meer dan 85.000 bezoekers uit meer dan 170 landen trekken, waaronder internationale staatshoofden, ministers, ambtenaren en nationale brancheorganisaties uit vijf continenten. De Almond Board: "We zullen onszelf introduceren aan bedrijven in het Midden-Oosten en Afrika. Dat zijn onze prioritaire regio's. De beurs is tegelijkertijd een forum om onze betrokkenheid met de handel in Pakistan, Bangladesh en Sri Lanka te versterken."

Kijk voor meer informatie over de vakbeurs op www.gulfood.com.
Publicatiedatum: