Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Innovatieve technologie maakt productie het hele jaar door mogelijk

Lokale Engelse aardbeien met Kerst

Omdat de Britse teler Wallings Nursery drie jaar geleden is begonnen met het testen van LED-verlichting in de kassen, kunnen consumenten nu het hele jaar door genieten van Britse aardbeien. Het fruit was normaal gesproken alleen beschikbaar van eind mei tot juli. Met het gebruik van kassen werd het seizoen al uitgebreid, maar vanaf november moesten aardbeienliefhebbers het steeds doen met aardbeien uit Egypte, Marokko of Spanje. Nu zullen er met de feestdagen voor de eerste keer Britse aardbeien te koop zijn bij Sainsbury's in Stanway.

Tony Vallance van Mack Produce liet weten dat Wallings 400 ton aardbeien per jaar produceert. Het heeft twee kassen op drie hectare en nog eens twee hectare met polytunnels: "Op het hoogtepunt van het seizoen, in mei, produceert de kwekerij ongeveer 45 ton aardbeien per week. Normaal telen we in de herfst aardbeien in kassen, maar die teelt loopt in november altijd op z'n eind. Met LED-verlichting kunnen de planten nog eens drie of vier weken extra groeien."

De LED-verlichting werd geïnstalleerd als onderdeel van een subsidie (voor landbouwonderzoek en -ontwikkeling), die Sainsbury's drie jaar geleden toekende aan Wallings Nursery om de mogelijkheden voor het uitbreiden van het kasseizoen met behulp van lichttechniek te onderzoeken. De verlichting is milieuvriendelijk, omdat het de warmte-afgifte en het benodigde transport reduceert. Vallance: "Dit is de eerste keer dat er LED-verlichting wordt gebruikt. Sommige kassen kozen voor warmtelampen, maar die verbruiken veel elektriciteit. We hebben momenteel slechts een paar honderd kilo aardbeien, die we exclusief verkopen aan Sainsbury's, maar dankzij deze nieuwe teelttechniek kunnen mensen met de kerst genieten van Britse aardbeien."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.