Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: SCS-certificaat voor ananasbedrijven Del Monte

Del Monte Fresh Produce heeft aangekondigd dat z'n ananas- en conservenbedrijven in Kenia door derden als 'duurzaam geteeld' gecertificeerd zijn. De certificering werd toegekend door SCS Global Services in overeenstemming met de internationaal erkende norm voor duurzame teelt (v1.3). De gecertificeerde ananassen in blik zullen binnenkort het eco-label van Kingfisher dragen.

Voor het ontvangen van de certificering werden de productie, management en distributieprocessen van Del Montes teelt- en conservenbedrijven in Kenia onafhankelijk geëvalueerd. De exploitaties hebben laten zien dat hun praktijken het hoogste niveau van milieuverantwoordelijkheid, werknemersbescherming, sociale verantwoordelijkheid en kwaliteitscontrole garanderen. De gecertificeerde bedrijven werden geëvalueerd op de volgende criteria:

• Duurzame gewasproductie
• Beheer en bescherming van het ecosysteem
• Behoud van natuurlijke hulpbronnen en energie-efficiëntie
• Integraal afvalbeheer
• Eerlijke arbeidspraktijken
• Voordelen voor de gemeenschap
• Productkwaliteit
• Productveiligheid en -zuiverheid

"Del Monte werkt, zonder dit in de schijnwerpers te zetten, al jaren aan duurzaamheidsinitiatieven in onze exploitaties", vertelt Hans Sauter, vicevoorzitter van Corporate Research & Development and Agricultural Services of Del Monte. "We zijn erg blij dat onze inspanningen zijn erkend door een wereldwijd erkende onafhankelijke certificeerder zoals SCS met zijn strikte 'duurzaam geteeld'-norm. De certificering van onze Keniaanse ananas- en conservenbedrijven volgt op de certificering van onze bananen- en ananasbedrijven in Guatemala en Costa Rica eerder dit jaar. We kijken ernaar uit om de certificeringen verder uit te breiden naar de rest van onze werkzaamheden", besloot Hans Sauter.

"We feliciteren Del Monte met deze belangrijke prestatie", zegt Stanley Rhodes, oprichter en CEO van SCS. "Het bereiken van deze certificering is geenszins een gemakkelijke taak. De norm is gebaseerd op uitgebreide wetenschappelijk onderbouwde criteria; gericht op alle aspecten van agrarische werkzaamheden die zich focussen op het minimaliseren van de milieu-impact, en die daarbij een veilige en gezonde werkomgeving bieden plus de integriteit van het product beschermen. Del Monte Kenia toonde aan de juiste proces- en beheersystemen te hebben om de producten op een duurzame manier te telen en te verwerken."

Voor meer informatie over de duurzaamheidsprogramma's van Del Monte, bezoek: http://www.freshdelmonte.com/sustainability/

Voor meer informatie over SGS Global Services, bezoek: http://www.scsglobalservices.com/certified-sustainably-grown

Voor meer informatie:
Pamela Pinl-Ghinamo
Del Monte International GmbH (Monaco)
Tel: +377.97.97.42.71
Fax: +377.93.50.45.08
Mob: +33 6 17 93 51 39
www.freshdelmonte.com
www.delmonteeurope.com
http://www.delmonteeurope.
Publicatiedatum: