VS: stabiele mangomarkt tot aan december

De mangomarkt zal naar verwachting stabiel blijven en ook de prijzen zullen stabiel blijven tot het einde van de maand. Als de gebruikelijke trends zich weer voordoen, zullen de prijzen in januari stijgen.

"We komen nu uit de hoge prijzen van de Braziliaanse mango's", vertelt Gary Clevenger van het Amerikaanse Freska Produce International. "De markt verslechterde een beetje, maar de mango's lijken nu vrij goed te lopen. De kwaliteit en de markt zijn goed." De leveringen komen voornamelijk uit Ecuador, maar de Peruaanse import zal later deze maand prominenter worden.De zendingen zijn vrij groot voor de tijd van het jaar, maar volgens Clevenger zal de markt geen moeite hebben om dit extra fruit op te nemen. Op 8 december waren de prijzen voor een doos Ecuadoriaanse Tommy Atkins tussen de €5,94 en €6,39 bij de havens van Zuid-Florida. In de havens van Zuid-Californië lagen ze tussen de €6,39 en €6,85.

"Tegen het einde van het jaar wordt de markt altijd beter, omdat de vraag toeneemt", legt Clevenger uit. "Retailers maken meestal geen reclame voor mango's tijdens Thanksgiving of Kerst. Als ze de producten, die verkocht worden tijdens de feestdagen van de schappen halen, zijn ze op zoek naar iets nieuws. En consumenten willen in het nieuwe jaar meestal gezonder eten. Dus dan doen mango's het vaak beter."

Voor meer informatie:
Gary Clevenger
Freska Produce
+1 805 650 1040

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven