Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: stabiele mangomarkt tot aan december

De mangomarkt zal naar verwachting stabiel blijven en ook de prijzen zullen stabiel blijven tot het einde van de maand. Als de gebruikelijke trends zich weer voordoen, zullen de prijzen in januari stijgen.

"We komen nu uit de hoge prijzen van de Braziliaanse mango's", vertelt Gary Clevenger van het Amerikaanse Freska Produce International. "De markt verslechterde een beetje, maar de mango's lijken nu vrij goed te lopen. De kwaliteit en de markt zijn goed." De leveringen komen voornamelijk uit Ecuador, maar de Peruaanse import zal later deze maand prominenter worden.De zendingen zijn vrij groot voor de tijd van het jaar, maar volgens Clevenger zal de markt geen moeite hebben om dit extra fruit op te nemen. Op 8 december waren de prijzen voor een doos Ecuadoriaanse Tommy Atkins tussen de €5,94 en €6,39 bij de havens van Zuid-Florida. In de havens van Zuid-Californië lagen ze tussen de €6,39 en €6,85.

"Tegen het einde van het jaar wordt de markt altijd beter, omdat de vraag toeneemt", legt Clevenger uit. "Retailers maken meestal geen reclame voor mango's tijdens Thanksgiving of Kerst. Als ze de producten, die verkocht worden tijdens de feestdagen van de schappen halen, zijn ze op zoek naar iets nieuws. En consumenten willen in het nieuwe jaar meestal gezonder eten. Dus dan doen mango's het vaak beter."

Voor meer informatie:
Gary Clevenger
Freska Produce
+1 805 650 1040
Publicatiedatum: