Voor mooie stand en Migo

Twee prijzen voor Veiling Haspengouw op Fructura

Tholen - Tijdens de Fructura, de fruitbeurs die om de drie jaar wordt georganiseerd, won Veiling Haspengouw twee prijzen. "We kunnen terugblikken op een zeer geslaagde beurs", vertelt Bart Wijgaerts. "De tweede prijs voor de mooiste stand en de derde prijs voor onze innovatieve Migo-peer." Veiling Haspengouw, één van de hoofdsponsors, was nadrukkelijk aanwezig met een eigen stand gelegen op het centrale plein in de Ethias Arena.Migo in de kijker
Bart: "Naast deze prachtige awards mochten we vele telers en bezoekers ontvangen op onze stand, vooral de zondagnamiddag was top. Er werd een top drie gevraagd aan alle bezoekers voor de mooiste stand en voor de meest innovatieve stand. Voor de mooiste stand mochten we de tweede prijs ontvangen en voor de Migo een derde prijs. Hierdoor werd de Migo in de kijker gezet als de nieuwe peer die zowel economisch als teel technisch op geen enkel bedrijf mag ontbreken. De bestellingen voor de bomen kwamen in tegenstelling tot onze noorderburen traag op gang. Momenteel gaat het opeens zeer hard en hierdoor zullen we onze vooropgestelde doelstellingen halen."


De 'Zandtovenaar'

Migo
Migo werd op spectaculaire wijze bekendgemaakt aan het publiek door Gert Van der Vijver, ook wel 'Zandtovenaar' genoemd. Mensen reageerden enthousiast op zijn speciale act. De zandkunstenaar toverde de mooiste plaatjes op zijn lichtbak die werden geprojecteerd op een groot scherm. Hij eindige met de boodschap: België heeft een nieuwe peer Migo." Migo wordt gepositioneerd als 'the Friendly Pear' die je altijd en overal tussendoor kunt eten. "De peer werd 'geboren' in 2005 in Frankrijk. Het is een kruising tussen Conference en Doyenné d'Hiver. Dit jaar was de productie nog klein, omdat de bomen nog jong zijn. "Wij verwachten de volgende twee jaar 100 hectare Cepuna te kunnen planten in België via Veiling Haspengouw. Reacties van telers zijn zeer goed en bestellingen komen vlot binnen. We zijn volop bezig met alle geïnteresseerden te behandelen.

Positief
Tijdens Fructura is Migo uitvoerig gedegusteerd op de stand en de reacties waren ook hier zeer positief. Niet dat we daaraan twijfelden want uit vorige tests was dit reeds duidelijk naar voor gekomen. De telers zijn ook enthousiast over de duidelijke en leuke positionering waarmee Migo naar de buitenwereld wordt gepresenteerd. Daarenboven is het succes mede te danken aan het verhoogde vertrouwen dat onze telers hebben voor de peer in het algemeen."Positieve energie
Bart besluit: "Alle medewerkers van Veiling Haspengouw die deelnamen aan Fructura kwamen echter ook nog naar huis met allemaal eenzelfde gevoel; namelijk dat rond Veiling Haspengouw een positieve energie heerst en dat we weer nadrukkelijk op de kaart staan. Dit sterkt iedereen, al onze producenten en het hele Veiling Haspengouw team, om op eenzelfde vastberaden manier verder te werken aan een mooie toekomst voor ons allen."

Over Fructura
Na vier edities is Fructura uitgegroeid van een regionaal initiatief tot een bekende en vooraanstaande vakbeurs voor hard- en zachtfruit. Fructura wordt om de drie jaar georganiseerd en focust op de professionele fruitteler. Dit is een jonge, dynamische en vernieuwende beurs, waar iedereen die professioneel bij de fruitteelt betrokken is zijn gading vindt. Met meer dan 120 exposanten uit binnen- en buitenland, een ruime omkadering van vakgerichte seminaries en aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen was de 5de editie 'Fructura 2015' meer dan ooit het uitgelezen ontmoetingsplatform binnen de fruitteeltsector.

Voor meer informatie:
Bart Wijgaerts
Veiling Haspengouw
Tongersesteenweg 152
3800 Sint-Truiden
Office: +32(0)11 670797
Fax : +32(0)11 672776
www.veilinghaspengouw.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.