El Niño schaadt teelt sugarsnaps in Peru en Guatemala

"De sugarsnaps voor onze VegDeLite productenlijn worden geteeld in Peru, Guatemala en Columbia," vertelt Dan Wahl van Growers Are Us. "We telen onze sugarsnaps en erwten in Peru en werken samen met telers in Guatemale." In deze landen gaan de zaken goed. "In Colombia daarentegen gaat het moeizamer. De valutakoers zorgde voor problemen," aldus Wahl, die hoopt dat het met de huidige wisselkoers snel beter zal gaan.Kleine volumes in Peru
Het sugarsnapseizoen in Peru is net geëindigd en werd sterk beïnvloed door El Niño. De peulvrucht doet het goed bij warme dag- en koude nachttemperaturen. Maar El Niño zorgde ervoor dat het overdag heet en 's nachts veel warmer dan normaal was. Hierdoor daalde de oogst.

Kwaliteitsproblemen in Guatemala
Het seizoen in Guatemala komt net op gang, ook hier kampt men met dezelfde ongunstige weersomstandigheden. "Normaal regent het elke dag, dit is goed voor de teelt," zegt Wahl. Maar dit seizoen is het droog en zijn de regenbuien die vallen heel heftig. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit van de sugarsnaps.

 
De kleinere volumes en lagere kwaliteit zijn terug te zien in de prijs. "De prijs voor sugarsnaps ligt nu al een maand rond de $30. Dit is veel te hoog," geeft Wahl toe. Hij verwacht dat de prijs iets zal dalen zodra de productie uit Guatemala op de markt komt. 

Voor meer informatie:
Dan Wahl
Growers Are US
Tel: (+1) 305-606-2675
Fax: (+1) 305-681-0550

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.