Spaans granaatappelenseizoen begint maand eerder

Het granaatappelenseizoen loopt bijna op zijn einde voor Lyfruits, dat vroeg in september begon met de eerste Smith. "September gaf ons een interessant venster voor marketing, omdat er dan zowel vanuit Spanje als van andere gebieden minder granaatappelen in de markt beschikbaar zijn. Prijzen begonnen rond €3 per kilo, terwijl ze vanaf oktober daalden tot ongeveer €1,70 met de komst van de Mollar en het fruit van andere producerende landen," legt José Bellver van Lyfruits uit."Volgend jaar hopen we een maand eerder te starten om dat venster verder uit te breiden. We hebben gemerkt dat door de Smith-oogst naar vroeg in augustus te verplaatsen, we dezelfde zuurheid en brixwaarde verkrijgen, omdat deze gecorrigeerd worden met naoogstbehandelingen en niet op de boom zelf. De Smith-granaatappelen verkrijgen al een diepe rode kleur in juni," zegt José.

In zijn eerste zakenjaar heeft het bedrijf uit Valencia een bescheiden hoeveelheid van 70.000 ton en 30.000 ton van andere telers vermarkt en heeft het variëteiten geleverd als de Smith, Acco, Mollar en Wonderful. "Volgend jaar verwachten we deze cijfers te verviervoudigen met een oogst van 250 ton en 100 ton gekocht van andere bedrijven.""Het verkrijgen van het GlobalGAP certificaat heeft ons in staat gesteld om te exporteren naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Frankrijk. We hebben ook als een kleine test naar Maleisië geëxporteerd, hoewel we de voorkeur hebben voor meer nabij gelegen markten, omdat op die manier het product het meest van zijn kenmerken behoudt. De balans was positief. 90% van onze klanten was tevreden over ons werk, maar we moeten nog steeds veel leren. We geloven in het potentieel van granaatappelen als een product met interessante winstmarges en waarvan de consumptie in de toekomst door zal blijven groeien."

Beperkt avocado-seizoen in Valencia
Naast granaatappelen richt Lyfruits zich ook op de productie en marketing van avocado's die in Valencia worden geteeld. "Ons schema stelt ons in staat om tot juni avocado's te leveren. We beginnen met Hass van november tot maart en vanaf april beginnen we met het oogsten van Lamb Hass, die we tot juni kunnen vermarkten. We hebben zodoende een interessant tijdsframe voor de markt, waarin we alleen met Peru hoeven te concurreren."

"Helaas hebben we maar een klein volume aan avocado's in ons eerste seizoen, omdat de hittegolf van de zomer veel fruit uit de bomen liet vallen."

Voor meer informatie:
Polixena Bellver
L'Agües&Yagua
Avenida Magdalena 11, bajo
46130 Massamagrell
Valencia. Spain
M: +34 639603905
poli@lobbymarkinternacional.com
www.lyfruits.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.