Zuid-Afrika Steenfruitseizoen komt overeen met vorig jaar

Het Zuid-Afrikaanse steenfruitseizoen is net van gang in de Westkaap. FVC International begon vorige week met de nectarineoogst, terwijl deze week de oogst van perziken verwacht wordt en volgende week van pruimen.

Craig Riordan van FVC International zei dat het steenfruitseizoen heel erg lijkt op dat van vorig jaar. "De formaten kunnen misschien iets kleiner dan vorig jaar zijn wegens droge omstandigheden, maar de volumes zouden goed moeten zijn."

De oogst valt iets vroeger dan vorig jaar, maar Riordan kijkt uit naar een goed seizoen.

De grootste markten van het bedrijf zijn Europa, het Midden-Oosten en Rusland. "Volumes naar het Midden-Oosten zijn drastisch toegenomen in de laatste paar jaar en het is een zeer goede markt voor ons. Dit is absoluut een topmarkt," legt Riordan uit.

Andere spelers die tegelijkertijd op de markt van Midden-Oosten actief zijn, zijn Chili en ook Australië komt dit seizoen sterk naar voren.

FVC International exporteert verder ongeveer 2,5 miljoen cartons per jaar naar de EU. De Russische markt blijft stabiel. Fruit gaat hier alleen heen als er van te voren is betaald.

FVC heeft veel eigen winkels in beheer in Zuid-Afrika en levert zodoende een redelijk grote hoeveelheid fruit aan de binnenlandse markt. Dit is echter wel afhankelijk van de kwaliteit.

Het bedrijf zoekt altijd naar nieuwe markten en is hoopvol dat Taiwan binnenkort open gaat, als de fytosanitaire issues opgelost kunnen worden.

Voor meer informatie:
Craig Riordan
FVC International
Tel. +27 21 5055960
Email: criordan@fnv.co.za
www.FVCI.co.za

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.