Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe gezond zijn noten nu echt?

Een hand vol met noten bevat, afhankelijk van de samenstelling, tussen de 350 en 450 kilocalorieën. Dat is niet mis. Nu is een aanzienlijk gehalte van deze calorieën afkomstig van belangrijke voedingsstoffen als vezels, eiwitten, vitamines en mineralen welke het lichaam broodnodig heeft. Noten krijgen dan ook het predicaat 'gezond'. Deze vlieger gaat echter niet altijd op.

Noten eten niet verstandig als je wilt afvallen
Noten bevatten dus een hoop belangrijke voedingsstoffen en kan dan ook als een powerfood worden beschouwd. Het is echter wel zo dat noten veel calorieën bevatten. Een bakje voor de tweede keer met noten vullen is dan ook niet een verstandig plan als je wilt afvallen. Mensen die willen afvallen, krijgen het advies om gezond te eten. Groente, fruit en ook noten zijn gezonde voedingsmiddelen en daarom worden deze dan ook toegevoegd aan een dieet. Noten geven vooral veel eiwitten en vezels.

Levensstijl
Noten zijn zeker niet slecht voor de gezondheid. Uit verschillende studies blijkt juist dat het eten van noten een positieve impact heeft op je lichaamsgewicht. Deze oorzaak heeft echter meer te maken met het feit dat mensen die noten eten omdat ze gezond zijn meer met hun gezondheid bezig zijn en dus een meer gezonde en actieve levensstijl erop na houden.

Bron: Healthylives


Publicatiedatum: