Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kanzi jaarrond in Engelse supermarkten

VK: Eerste volumes Red Prince op de markt

Volgens James Simpson van Adrian Scripps, loopt de Engelse appeloogst momenteel ten einde en heeft het natte weer geen vertraging opgeleverd. "Dit seizoen loopt 10-14 dagen achter op het vorige seizoen. We hebben al zo'n 80% van onze appelen geoogst. Alleen de Breaburn appelen moeten nog geplukt worden."

"Hoewel we veel regen gehad hebben de laatste weken, heeft dit de pluk niet nadelig beïnvloed," legt Simpson uit. "Het natte weer heeft zelfs de rijping van een aantal rassen bevorderd. We kijken dus terug op een stabiele oogstperiode."


De formaten vallen voor verschillende rassen kleiner uit dit jaar, wat ideaal is voor de retailmarkt. Er zijn wel verschillen tussen de rassen onderling, Gala levert over het algemeen grotere formaten op, Kanzi en Breaburn daarentegen wat kleinere formaten.

Dit jaar brengt Adrian Scripps voor het eerst commerciële volumes van het appelras Red Prince op de markt. Red Prince is een grote rode appel met een knapperige bite en wordt ,evenals Kanzi, in het Verenigd Koninkrijk, exclusief door Adrian Scripps geteeld.

"Dit is een grote rode variëteit, die opgeslagen zal worden voordat hij in mei, juni en juli volgend jaar en de supermarkt verkrijgbaar zal zijn. Met deze appel hoopt men jaarrond Engelse appelen aan te kunnen bieden," legt Simpson uit.

De Adrian Scripps boomgaarden in het graafschap Kent, zijn voorzien van de modernste opslagfaciliteiten, waar de appelen maandenlang bewaard kunnen worden met behoud van versheid en kwaliteit.Simpson vertelt dat dit het eerste jaar is dat Kanzi appelen jaarrond verkrijgbaar zijn in Engelse supermarkten. Het betrof hier door Adrian Scripps geteelde Kanzi appelen en geïmporteerde appelen.

Over het algemeen is de Engelse appelmarkt concurrerend geweest dit seizoen. Dit is voornamelijk te danken aan de stabiele aanvoer van Engelse appelen aan de retail. Volgens Simpson is dit gunstig omdat telers en retailers tot goede prijsafspraken zijn gekomen.

Tijdens het Engelse appelseizoen, geven retailers de voorkeur aan appelen van eigen bodem. Wanneer de kwaliteit goed is, bestaat er vanuit de retail, volgens Simpson, altijd een voorkeur voor lokaal geteelde producten.

Voor de toekomst verwacht hij dat er nog enkele nieuwe appelrassen geteeld zullen worden en dat de verpakkingsfaciliteiten van het bedrijf verder uitgebreid gaan worden.

Voor meer informatie:
James Simpson
Adrian Scripps Ltd
Office +44(0)1892 832406
Mobile +44(0)7734 066366

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.