Goede markt voor Israëlische kruiden

De vraag in de kruidensector stijgt, maar Yehonatan Kedem van Kedem Galprie denkt niet dat de vraag al de productie heeft ingehaald. De prijzen van kruiden zijn erg stabiel in vergelijking met ander groenten en fruit. Er zijn winter- en zomerprijzen. Ongebruikelijk warm weer in Italië heeft echter geleid tot een ongebruikelijke situatie. Drie jaar geleden was de productie van Kedem Galprie rond deze tijd van het jaar gericht op export, maar door het weer produceert Italië nog steeds voor de Europese markt.Deze situatie heeft zijn effect op de Israëlische kruidenexport. "Echter, het winterseizoen komt eraan en de temperatuur daalt in Duitsland en Italië, wat sterke en concurrerende markten zijn. Zodra het weer verandert, begint de import uit Israël en Afrika toe te nemen. Duitsland is een grote markt voor basilicum en bieslook, dus zodra de productie in Italië afneemt, kan dit de markt op. Tegelijkertijd zijn unieke exportproducten zoals zeegroenten als zeekralen en zeewier zeer in trekt," zegt Yehonatan. "Zeegroenten zijn een van Kedem Galpries belangrijkste producten en we zien een grote toename in interesse en omzet."

Afrikaanse concurrentie
Veel telers die gevestigd zijn in Kenia en Ethiopië zijn eigenlijk Israëlisch, wat betekent dat ze gebruik maken van het zelfde hoge niveau aan technologie, waardoor ze kunnen concurreren met Israël. Ze hebben zichzelf op de kaart kunnen zetten met bepaalde producten, maar hebben nog steeds problemen met basilicum, wat een erg kwetsbaar kruid is en waar Israël veel beter voor uitgerust is om mee om te gaan. "Afrikaanse prijzen zijn erg aantrekkelijk voor klanten, wat betekent dat deze vaak de voorkeur hebben. Hoge kwaliteit is belangrijk voor de Israëlische teelt en is hetgeen wat een concurrerend vermogen geeft tegen de lagere Afrikaanse prijzen."

Markt in ontwikkeling
"Steeds meer mensen komen in contact met producten die ze eerst niet hadden. Bedrijven in Nederland hebben geweldig werk verricht om nieuwe producten en nieuwe kruidenvariëteiten te introduceren op de markt. Micro-groenten, zeegroenten en eetbare bloemen nemen echt toe in populariteit. Over het algemeen kijken mensen naar nieuwe producten die ze aan supermarkten en consumenten aan kunnen bieden."


Zeekraal (Salicornia), wat erg veel voorkomt in het Verenigd Koninkrijk, begint nu aangeboden te worden in Scandinavië en Duitsland. De zaken verspreiden zich over verschillende markten en bestellingen nemen toe."

Voor meer informatie:
Yehonatan Kedem
Galprie
Tel: +972 8940 1680 ext. 3
Fax: +972 8940 1521
Email: yehonatan@galprie.com
www.galprie.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.