VS: Walnootseizoen loopt voor op schema

De walnotenoogst in Californië begon dit jaar vroeg. Het plukken loopt voor op schema en de voorraad kan scherp dalen als ze oogst is beëindigd.

"We waren dit jaar een paar dagen tot een week eerder," zei Bill Carriere van Carriere Family Farms. "Vroege rassen waren een beetje licht, maar er is een zware oogst aan Howards dit jaar. Ik denk dat er ongeveer 10% tot 15% meer Howards is dan vorig jaar en de kwaliteit is uitstekend." De volumes van Hartleys waren wat kleiner, maar het totaal volume kan dit jaar op 575.000 ton komen.

"We zullen het merendeel van het volume iets vroeger exporteren," zei Carriere. "We zullen met de eerste week van november klaar zijn. De prijzen waren iets instabieler in het begin van het seizoen, deels door de aanwezigheid van walnoten van het seizoen van vorig jaar, maar de markt is recentelijk gestabiliseerd."

"We brengen niet massale hoeveelheden op de markt, omdat er in China niet zo veel wordt ingekocht als in het verleden," zei Carriere. "Maar de prijzen waren aan het eind van het afgelopen jaar hoog, dus nu zijn ze iets meer gemiddeld. We hebben genoeg van de oogst om te weten dat het niet een krankzinnig grote oogst gaat zijn, dus we hopen dat de markt stabiel zal blijven."

Voor meer informatie:
Bill Carriere
Carriere Family Farms
+1 530 934 8200

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.