Zimpelmann Select-Fruit:

Kent mango's maken einde aan tekort op de Duitse markt

"Over twee weken verwachten we de volgende levering Kent mango's naast de Formosa papaja's uit Brazilië die we het hele jaar door afnemen", zegt Jürgen Hubounig, directeur van het Duitse bedrijf 'Zimpelmann Select-Fruit'. De importeur is met name blij met de Braziliaanse Kent. "In de afgelopen zeven tot acht weken waren er zo goed als geen Kent mango's op de Duitse markt verkrijgbaar. Daarbij domineert juist dit ras de handel. Bij ons luchtvrachtaanbod bedraagt het marktaandeel van het ras Kent ca. 80%. Nadat we de moeilijke marktsituatie nu bijna hebben doorstaan, is iedereen blij dat de Kent mango's weer beschikbaar zijn."Binnenkort alleen nog waren van overzee
Ongeveer net zoals de Kent mango is ook de Formosa papaja één van de hoofdomzetdragers op het gebied van exotisch fruit. Jürgen Hubounig: "Nu na afloop van het Europese seizoen en de nationale markten bijna leeg zijn, zijn er bijna alleen nog maar waren van overzee verkrijgbaar."

"Een kleiner aanbod betekent echter ook hogere prijzen"
Veel Braziliaanse producenten kampen momenteel met lage temperaturen en te weinig water. "Door de suboptimale teeltomstandigheden in Brazilië valt al het fruit momenteel wat kleiner uit en er is ook minder fruit op de markt beschikbaar", weet de deskundige.

Vers luchtvrachtaanbod
Het IFS-gecertificeerde bedrijf 'Zimpelmann Select-Fruit' uit Rheinland-Pfalz geldt al meer dan 35 jaar als specialist op het gebied van luchtvrachtfruit. "Door het luchtvrachtaanbod bieden we onze klanten vergeleken bij scheepswaren een heel andere kwaliteit." De geïmporteerde hoeveelheden zijn kleiner maar ook verser. "Het product is dus in zo'n goede conditie alsof men het net van de boom heeft geplukt. Na de oogst is het fruit twee tot drie dagen later hier. Vers en zonder schadelijke invloeden." Naast mango's en papaja's importeert Zimpelmann Select Fruit ook diverse andere exotische groente- en fruitsoorten zoals bijvoorbeeld carambola uit Maleisië, specialiteiten uit Thailand, maracuja's en tamarillo's uit Zuid-Amerika, maar ook suikererwten en bonen uit Afrika onder het merk SELECT.


Jürgen Hubounig
Zimpelmann Select-Fruit GmbH & Co. KG
Herxheimer Str. 7, 67273 Dackenheim
Tel: +49 (0)6353 - 95 99 0
juergen.hubounig@select-fruit.de
www.select-fruit.de


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.