Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VK: Lidl wil af van 'discount' image | Turkije: Tesco Kipa verkoopt mogelijk 10 winkels

Strijd Walmarts met leveranciers blijft voortduren

Spar International genomineerd voor Global Retail Award
Spar International is op het World Retail Congress in Rome genomineerd voor de prestigieuze Retailer of the Year Award. De award erkent de financiële prestaties, omzetgroei, aanpassingsvermogen en de nieuwe standaarden die de retailers voor de gehele sector zetten. (eprretailnews.com)

Walmarts strijd met leveranciers over margeverkleining van betalingen blijft voortduren 
Na jaren van onderhandelingen voor steeds goedkopere prijzen, zeggen veel leveranciers nee tegen Walmart Stores en zijn plan voor nog meer margeverkleiningen om de kosten te verlagen. Leveranciers moeten van Walmart gebruik maken van betalingsschema's waardoor zij maanden moeten wachten op hun verdiensten. De retailer stelt dat de veranderingen, te beginnen in juni, de relaties met leveranciers vereenvoudigen om de kosten te verlagen en zodoende klanten de laagste prijs te kunnen bieden. Maar sommige leveranciers zien het nieuwe beleid als een poging om Walmarts eigen marges en 'offset'-loonstijgingen voor werknemers te stimuleren. Er zijn dan ook verschillende leveranciers, die een advocaat in de hand hebben genomen. Twee grote leveranciers van bekende merken, hebben geweigerd om Walmart's voorwaarden te accepteren en zijn van plan om hun omvang te gebruiken als hefboom om een ​​betere deal af te dwingen. "Elke gevestigde leverancier van Walmart biedt met alle middelen de laagst mogelijke prijs," stelde Carol Spieckerman, een consultant die werkt voor een aantal van Walmart's leveranciers. "Dus deze kosten steken zeker." Klik hier voor meer op esmmagazine.com.

CartFresh wil retailers online sterker maken
Na het bereiken van succes (in de vorm van een omzet van 8,5 miljoen euro) als een toonaangevende bezorgservice in Oekraïne, onder de merknaam Zakaz.ua, zoekt CartFresh nu naar mogelijkheden in de VS, gevolgd door de rest van Europa. CartFresh is onlangs begonnen onder de naam TechStars, een van 's werelds toonaangevende start-up accelerators. CartFresh biedt de Amerikaanse foodretailers de kans om hun diensten op de lokale markt verder te ontwikkelen door klanten online te bereiken, alvorens de bezorgservice voor de deur staat. (cmscritic.com)

Woolworths benoemt Gail Kelly
De Zuid-Afrikaanse retailer Woolworths Holdings heeft de voormalige CEO van Westpac, Gail Kelly, aangesteld als bestuurslid om de retailer verder te transformeren tot een toonaangevende retailer van het zuidelijk halfrond. (smh.com.au)

Investeringen van Roemeense Auchan overschrijden 500 miljoen euro
De Franse retailer Auchan investeerde tot nu toe meer dan een half miljard euro in Roemenië. (propertyxpress.com)

Zwitserland: Lidl start heropbouw winkels
Lidl Zwitserland introduceert door het gehele land een nieuw afdelingsconcept. De discounter herbouwt 102 winkels voor meer dan 27 miljoen euro. Lidl stelt dat de retailer zich beter wilt aanpassen aan de behoeften van de Zwitserse consumenten. Het nieuwe winkelconcept moet eenvoudigere oriëntatie mogelijk maken. De huidige kassa's zullen worden vervangen door nieuwe modellen en de bewegwijzering wordt gestandaardiseerd. In de toekomst zal Lidl groenten, fruit, brood en bloemen bij de ingang plaatsen. Diepvriezers worden verplaatst naar de wanden. De restyling van de winkels moet in 2016 worden afgerond. (lid.ch)

ACCC bezorgd over verkoop van Supabarn aan Coles
De Australian Competition and Consumer Commission heeft zijn bezorgdheid geuit over de voorgenomen verkoop van één van Canberra's grootste onafhankelijke supermarktketens. De verkoop van Supabarn aan Coles werd in juni aangekondigd. Coles is van plan om meer dan 13 miljoen euro te investeren in de upgrade naar de nieuwe Supabarn-winkels. De ACCC stelt echter dat de verkoop zou kunnen leiden tot "een aanzienlijke concurrentievermindering", met name in de buurt van winkels in Kaleen, Crace, Canberra City, Wanniassa en een voorgestelde winkel in Casey. (smh.com.au)

Provincie stemt in met distributiecentrum Publix 
De Jefferson County Commissie heeft unaniem ingestemd met een financiële prikkel van 350.000 euro voor een distributiecentrum van Publix in McCalla. Het gehele project vergt een investering van 30 miljoen euro. Het distributiecentrum moet worden gerealiseerd in Jefferson Metropolitan Park, McCalla. Publix heeft nog niet openbaar gereageerd op het voorstel. (al.com)

Lidl wil af van 'discount' image

Discounter Lidl is van plan om winkels te openen in het centrum van Londen als onderdeel van het gestelde doel om van het imago als discounter af te komen. De retailer is op zoek naar bijna 300 nieuwe locaties, binnen de M25, voor kleine tot middelgrote supermarkten. Lidl's voornemen snijdt in het hart van supermarkten zoals Waitrose, Tesco en Sainsbury's. (bbc.com)

Omzet Waitrose daalt voor de eerste keer in zeven jaar

De omzet bij Waitrose is voor de eerste keer in zeven jaar gedaald ondanks het feit dat het aantal klanten en het marktaandeel blijft toenemen, omdat de effecten van de dalende prijzen en koopgedrag worden meegenomen in de dalende inkomsten. De Financial Times meldt dat de like-for-like omzet in winkels op zijn minst een jaar daalde met 1,3% ten opzichte van de zes maanden tot 1 augustus. De krant stelde dat dit "tekenen zijn van de intense concurrentie tussen supermarkten, de dalende prijzen en de verandering van het consumentengedrag". (theweek.co.uk)

Hongaarse MOL Group introduceert nieuw C-store prototype in zes landen
MOL Group, een internationaal olie- en gasbedrijf gevestigd in Boedapest, Hongarije, is begonnen met de introductie van een winkel-prototype. De C-stores zijn in nauwe samenwerking tussen de interne retailgroep en CBX, een marketing- en consultancybureau, gemaakt. De eerste 28 winkels onder het merk Fresh Corner werden in de loop van de afgelopen drie maanden geopend in zes landen: Hongarije, Kroatië, Roemenië, Servië, Slowakije en de Tsjechische Republiek. (pennenergy.com)

AEON sluit nieuw partnership in Vietnam

Ministop, de gemakwinkelketen van AEON, zal in de komende tien jaar samen met Sojitz 800 winkels openen. (igd.com)

Retailapp HappyFresh streeft naar uitbreiding in Azië

Sinds zijn debuut in Kuala Lumpur en Jakarta is het rondom de bezorgservice app van HappyFresh relatief rustig gebleven. Mede-oprichter en COO, Benjamin Koellmann, vertelde Tech in Asia dat HappyFresh momenteel actief is in Bangkok. Later deze maand zal HappyFresh zich uitbreiden naar Taipei en in oktober naar Manilla. "We zijn ook bezig met de voorbereiding van de lancering in Surabaya en verkennen andere markten in Indonesië," aldus Koellmann. (techinasia.com)

Tesco Kipa verkoopt mogelijk 10 winkels
De Turkse retailer Begendik, die eerder de Turkse divisie Real van de Duitse retailer Metro in 2014 overnam, kondigde afgelopen woensdag aan dat het van plan is om voor 11,7 miljoen euro 10 winkels van de Turkse divisie van Tesco, Tesco Kipa, over te nemen. (dailysabah.com)

Auchan opent eerste nieuwe Portugese hypermarkt sinds 2011
Na vier jaar zonder openen van nieuwe hypermarkten in het land, investeert Auchan Portugal 26 miljoen euro in een nieuwe Jumbo-winkel in Sintra. In een interview met Diario Economico stelde de managing director van Auchan Portugal, Américo Ribeiro, dat de retailgroep tegen het einde van het jaar een hypermarkt van 10.000 m2 wil openen. (esmmagazine.com)

Woolworths moet Masters en Big W dumpen
Woolworths moet volgens fondsbeheerder Hamish Douglass de merken Masters en Big W te midden van moeilijke omstandigheden dumpen. Douglass, de oprichter van Magellan Financial Group, was ook zeer kritisch over Woolworths' CEO, Grant O'Brien, maar steunde het nieuwe, samengestelde voedsel- en drankteam van de grootste retailer van Australië om de koers van Woolworths te veranderen. (smh.com.au)

Kings pronkt met eigen merk

Kings Food Markets presenteerde afgelopen donderdag een complete lijn van eigen merkproducten onder de naam Kings Own. De retailer heeft de afgelopen maanden geleidelijk de producten van Kings Own geïntroduceerd in de winkelschappen. De productlijn bestaat uit vers, bevroren en verpakte goederen, alles van eieren en sinaasappelsap tot pasta's en sauzen. (supermarketnews.com)

Sprouts hoopt jaarlijkse omzet per winkel te verhogen tot 17,5 miljoen euro
Sprouts Farmers Market hoopt in de komende vier of vijf jaar de jaarlijkse omzet per winkel te verhogen tot 17,5 miljoen euro. Dit vertelde investeerders afgelopen donderdag op de Goldman Sachs Global Retailing Conference in New York. Hoewel sommige winkels het goed doen, is het doel volgens CEO Amin Maredia om door te gaan met verschillende initiatieven en uitbreiding naar andere gebieden. Jim Nielsen, president en COO, stelde dat de jaarlijkse omzet per winkel te verhogen is door het winkelmandje te vergroten, maar ook door de uitbreiding van het eigen merk-aanbod en meer verbinding te zoeken met de consument. (supermarketnews.com)

Portugese Sonae gaat door met PriceStrat voor nieuwe formats en expansie

De Portugese retailgroep Sonae gaat verder met PriceStrat's software voor prijsoptimalisatie. De retailer verlengt de licentie om de technologie uit te breiden naar nieuwe winkelformules en regio's. De retailer handhaaft, met behulp van de software, sinds 2008 een concurrerende positie op de foodretailmarkt. Deze overeenkomst stelt Sonae in staat om PriceStrat te gebruiken voor beheer en uitvoering van haar prijsstrategie in nieuwe regio's zoals Spanje, Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. (esmmagazine.com)

Interessante artikelen over retail:

Domkoppen van integratie triggeren 'uitdagend' 1e kwartaal
Klik hier voor het artikel.



VK: Morrisons: Zes prioriteiten voor herstel
Klik hier voor het artikel.



Wat brengt de toekomst voor Haggen?
Klik hier voor het artikel.

Publicatiedatum: