Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
$148 miljoen boete voor misleiding aandeelhouders

Murdock de pisang in rechtzaak meerderheidsbelang Dole

De rechter in het Amerikaanse Delaware veroordeelde donderdag Dole Food CEO David Murdock en een voormalige top luitenant tot een boete van 148 miljoen dollar. De heren worden berecht voor het misleiden van directeurs en aandeelhouders in een poging de aandeelhouders laag uit de kopen voor een meerderheidsbelang voor Murdock.

De rechter oordeelde dat miljardair en de topman van Dole, C. Michael Carter, hun plicht van geheimhouding, vertrouwelijkheid en loyaliteit verzuimden toen Murdock de aandeelhouders voor 1,2 miljard uitkocht voor 100% van de aandelen.

Rechter Travis Laster merkt op dat het management de spelletjes van de topmannen voor het grootste deel door en wist door onderhandelingen het aanvankelijke bedrag van Murdocks belang te verhogen van $12 naar 13,50 dollar per aandeel. Dit besluit werd met een krappe 50.9% aangenomen door de aandeelhouders.

De woordvoerder van Dole zegt dat het bedrijf geen commentaar geeft op de uitspraak.

Bron: newsobserver.com
Publicatiedatum: