Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ine Potting (Mission Produce): vraag hele zomer goed doorgelopen

"Prijsdaling avocado's van korte duur"

Tholen - Op de avocadomarkt is door vertraging van boten uit Kenia afgelopen week wat ophoping ontstaan. Lange tijd was de avocadomarkt erg goed met prijzen rond de 12 euro. Inmiddels is het prijsniveau gedaald naar een niveau rond de 8/9 euro. Ine Potting van Mission Produce verwacht dat de markt medio september weer terug zal zijn op het 'zomerniveau' rond de 12 euro. "Het seizoen in Zuid-Afrika en Peru loopt ten einde en Chili zal dan nog niet met grote volumes op de markt zijn. De komende twee weken verwacht ik dat de huidige prijzen stabiliseren, maar daarna zullen de prijzen zeker stijgen."



"Voorheen lag de prijs voor een doos avocado's in juni en juli rond de 5/6 euro. Het volume uit Peru is min of meer gelijk gebleven, dus deze prijsstijging is puur te verklaren door de enorme stijging van de vraag. Die toegenomen vraag zie je in heel West-Europa. Ik heb eerder op deze site al gezegd dat de avocado de nieuwe tomaat wordt en dat zien we nu waarheid worden", vertelt Ine. Ze noemt de kwaliteit van de avocado's bij aankomst goed. "Maar aan het eind van het seizoen is het drogestofgehalte altijd wat hoger en dat komt de houdbaarheid niet ten goed. Je moet de avocado's dus niet twee weken in voorraad houden."



Voor meer informatie:
Ine Potting
Mission Produce Europe
Tel: 0180-454790
Mob: +31 610 064 341
ipotting@missionpro.com
www.missionpro.com