Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Grillige moesson treft granaatappelseizoen

Indiase granaatappelen zijn jaarrond verkrijgbaar. Dit jaar is het groeiseizoen echter getroffen door een grillige moesson die schommelingen in de geoogste volumes tot gevolg heeft.

Kalpesh Khivasara van INI Farms vertelt dat het uiterlijk van het fruit aangetast is. "De vruchten zijn niet volledig op kleur gekomen. Ook al is het fruit rijp en is de brix-waarde goed, blijft het fruit er toch onrijp uitzien," licht Khivasara toe.

Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat het weer van invloed is geweest op de volumes. Wanneer er echter te weinig neerslag valt, heeft de kwaliteit van het fruit hier onder te lijden en zal dit ook zijn weerslag hebben op de grootte. Een tekort aan neerslag in de laatste weken voor de oogst zorgt ervoor dat het fruit niet volledig kan uitgroeien.

Maharashtra is het belangrijkste granaatappelteeltgebied, op de voet gevolgd door Karnataka. In de staten Gujarat en Madhya Pradesh zijn veel nieuwe granaatappelplantages te vinden. Volgens Khivasara blijven deze in kwaliteit achter vanwege de onervarenheid van de telers aldaar.

INI Farms levert jaarrond granaatappelen. Vorig jaar bracht het bedrijf een serie consumentenverpakkingen met granaatappelpitten op de markt. Een product dat het volgens Khivasara goed doet.

Het bedrijf werkt momenteel aan klantvriendelijke verpakkingen voor zowel granaatappelen als bananen.



Voor meer informatie:
Kalpesh Khivasara
InI Farms Private Limited
Tel: +91 22 42600700
Email: kalpesh.khivasara@inifarms.com
www.inifarms.com

Publicatiedatum: