Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mangomarkt overspoeld

In de afgelopen anderhalve maand zijn mango's via zeetransport gedaald in prijs. Ze werden niet duurder dan €3,00 per doos van vier kilo in Europa, waarmee de kostprijs niet meer gedekt werd.

"De markt is overspoeld met mango's uit allerlei landen zoals Brazilië, de Dominicaanse Republiek, Senegal, Mali, Burkina Faso en Costa Rica, die sterk met elkaar moesten concurreren en met het vroege zomerfruit zoals steenfruit, meloenen en watermeloenen", legt Sigfrido Molina van Sigfrido SLU uit in een interview met FreshPlaza.



"Elk jaar hebben we een periode van afname waarin de markten verzadigd raken en het duurt ongeveer een tot twee maanden tot de exporteurs deze situatie kunnen verwerken. Echter, vanaf nu zullen de prijzen stijgen," zegt Sigfrido. "De mango's die we nu via zeetransport indirect hebben geïmporteerd, zijn afkomstig uit Brazilië, Senegal en Mali."

Sigfrido werkt momenteel ook met mango's die direct via luchttransport uit Mexico en de Dominicaanse Republiek afkomstig zijn. Deze zijn volgens hem van een hele andere orde. "De volumes zijn veel lager. Het is een meer veeleisende markt waar niet alleen gelet wordt op goede presentatie, maar ook op zeer hoge kwaliteit. Het is een echte uitdaging om het hele jaar door zulke hoge standaarden vol te houden en elk jaar worden ze beter."

Avocado's groeien ook en consumptie neemt toe in Europa
"Het Peruviaanse avocado-seizoen is momenteel in volle gang en in mindere mate komen ze ook aan uit Kenia. Het is een product waarvan de prijs doorgaans hoog blijft liggen, hoewel de prijzen plotseling daalden in juni en ze daardoor erg aantrekkelijk voor consumenten werden," legt hij uit. "Europa consumeert tussen de 4 en 6 miljoen avocado's per week. Als er minder dan vier miljoen kilo wordt geïmporteerd, stijgen de prijzen explosief. Deze week zijn de prijzen weer gaan stijgen."


het nieuwe merk Chirspita van Sigfrido


"De vraag naar avocado schiet in Europa omhoog. Ook in Spanje, waar het steeds populairder wordt en consumenten steeds meer gespecialiseerd raken."

Siegfried S.L.U. biedt gratis advies-service
Het bedrijf dat in Malaga is gevestigd, heeft vorig jaar drie miljoen kilo mango's en avocado's omgezet. De onderneming groeit door met de recente ingebruikname van nieuwe laad- en losfaciliteiten en een technische afdeling, die gratis landbouwadvies aan telers geeft. "Heel weinig bedrijven in de tropische sector zorgen voor zulke ondersteuning aan telers. Het is een commerciële dienst die zorgt voor loyale cliënten en een betrouwbare aanvoer."




Voor meer informatie:
Sigfrido Molina
Sigfrido, S.L.U.
T: +34 951 919 944
M: +34 653753694
sigfrido@sigfridofruit.com
www.sigfridofruit.com


Publicatiedatum: