Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Barendrecht ontvangt Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

Vanmorgen, 25 juni, werd het convenant van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) ondertekend door vertegenwoordigers van de ondernemers, brandweer, politie, Trigion, MKB Nederland en de gemeente. In het KVO-B maken ondernemers samen met de gemeente, politie en brandweer en eventuele andere partijen afspraken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken. "Met het keurmerk veilig ondernemen geven we een signaal af aan de bezoekers van de bedrijventerreinen Barendrecht. Het keurmerk veilig ondernemen laat immers zien dat de veiligheid op orde is. Dit heeft een preventieve werking op bezoekers met minder goede bedoelingen", aldus burgemeester Van Belzen.

Peter Van Velzen van Trigion: "De werkgroep KVO-B Barendrecht is de afgelopen maanden hard bezig geweest om namens de CBBB de werkzaamheden uit te voeren, die nodig zijn ter voorbereiding van het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. De werkgroep bestaat uit ondernemers (waaronder de VBO-FreshWorld), politie, brandweer, gemeente, MKB-Nederland en Trigion. Er is een analyse uitgevoerd van de huidige stand van zaken aangaande de veiligheid (en ook het schoon en heel) op de bedrijventerreinen. Het belangrijkste onderdeel van de analyse is het resultaat van de zogenaamde 'nulmeting' enquête onder alle ondernemers. Er zijn een representatief aantal enquêtes ingevuld en hieruit is een goed beeld ontstaan van de aandachtspunten en prioriteiten op het gebied van 'schoon, heel en veilig'. Op basis hiervan en van de waarnemingen tijdens een aantal schouwen, die de werkgroep gezamenlijk heeft gedaan over de terreinen, gecombineerd met de cijfers van politie, brandweer en gemeente is er nu een Plan van Aanpak opgesteld voor de komende 3 jaren.
Publicatiedatum: