Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laserfood vermindert behoefte aan etiketteringsmateriaal

Nu de versproductsector blijft zorgen voor minder afval van verpakkingen, komt LaserFood met een manier om drastisch te bezuinigen op etiketteringsmateriaal. Door lasers te gebruiken om het fruit te markeren, is er verder geen materiaal meer nodig.



"Het idee is om verse groenten en fruit permanent te labelen", zei Stephane Merit van LaserFood. "Dus hebben we een manier gevonden om met een zeer zachte laser een stempel op het fruitoppervlak te zetten." De laser snijdt niet daadwerkelijk in de fruitschil, het neemt alleen de bovenste laag pigment weg. Daarna wordt er een contrastvloeistof op het fruit aangebracht om het gewenste etiket te krijgen.

"We kunnen het voor het meeste fruit doen", zei Merit. "We zijn alleen beperkt door de grootte van de vrucht zelf." De technologie, die gepatenteerd is, is goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie op meloenen, citrus en granaatappelen, maar Merit hoopt dat er binnenkort goedkeuring voor meer voedingsproducten volgt. Ontwikkeld met de hulp van een subsidie van de Europese Unie en met de medewerking van de Universiteit van Valencia, brengt LaserFood samen met JBT de technologie op internationale markten (behalve de VS) aan de man.

"Deze technologie heeft een enorm potentieel voor marketing", zei Merit. "Het vermindert ook de koolstofvoetafdruk van verpakkingen, omdat je geen lijm of papier nodig hebt en je minder energie gebruikt om verpakkingen te vervaardigen. Dat is een van de redenen dat we een subsidie van de Europese Unie konden krijgen."

Voor meer informatie:
Stephane Merit
Laser Food 2007, SL
smerit@laserfood.es
www.laserfood.es
www.jbtc.com
Publicatiedatum: