Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: notenexport + 33%

Volgens Claudia Carbonell, directeur van het Bureau van Landbouwstudies en Beleid (PASO), bedroeg de export van noten in het eerste kwartaal $51,5 miljoen (€46,06), dat is 33% meer dan gedurende dezelfde periode van het jaar daarvoor.

"Deze cijfers illustreren de dynamiek van de binnenlandse notenhandel. Ook tonen ze aan dat we, dankzij de hoge kwaliteit van onze producten een potentiële, groeiende wereldmarkt aanspreken. De publieke en particuliere sector hebben de Dried Fruits Board in het leven geroepen om de concurrentiepositie te verbeteren en om een goede groei van de gewassen te bevorderen. De Raad werkt momenteel via subcommissies, " vervolgt Carbonell. 

Tussen januari en april 2015, liep de notenexport op tot 7.336 ton, dat betekent een volumetoename met 26%, ten opzichte van hetzelfde tijdvak in 2014.

De belangrijkste geëxporteerde producten waren onder andere: hazelnoten in de dop ($12,7 miljoen - €11,37 miljoen), walnoten in de dop ($11,6 miljoen - €10,39 miljoen), en gedopte hazelnoten ($11,4 miljoen- €10,21).

De belangrijkste afzetgebieden waren: Italië (31%), Turkije (21%), Brazilië (15%), Venezuela (10%), Duitsland (5%), Argentinië (3%), Ecuador (2%), Zwitserland (2%) en Nederland (2%).



Meer informatie over de Dried Fruits Board, vind u via onderstaande link.



Meer informatie:

Alejandra Aguilar
Comunicaciones de Odepa
aaguilar@odepa.gob.cl
Publicatiedatum: