Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VAE: Verbod houten kratten vertraagt Pakistaanse mango

Het is mogelijk dat Pakistaanse mangoliefhebbers in de Verenigde Arabische Emiraten hun favoriete fruit dit seizoen niet kunnen krijgen. Het besluit om mango-export in houten kisten te verbieden, zal de levering waarschijnlijk vertragen.

De Pakistaanse mango-importeurs, gevestigd in Al Aweer Fruit Market in Dubai, vrezen dat dat de export met een waarde van miljoenen roepies zal vergaan in Karachi en andere steden. Dit komt door de beslissing van de Pakistaanse regering om het gebruik van houten verpakkingen, zoals kratten en dozen, vanaf 20 mei te verbieden. 

Volgens het Pakistaanse ministerie van Nationale Voedselveiligheid is de beslissing genomen vanwege fytosanitaire maatregelen. Hout zou de oorzaak zijn van ongedierte.

Pakistaanse fruitexporteurs hebben een verzoekschrift tegen het verbod ingediend bij de Sindh High Court. Zij lieten weten dat ze veel houten kisten hebben besteld voor het nieuwe seizoen. Het verbod zou een enorm verlies veroorzaken. Een houten krat kost 40 Pakistaanse roepie (€ 0,36), terwijl golfkarton 110 Pakistaanse roepie kost (€ 0,99).

Handelaren meldden dat de eerste leveringen van Pakistaanse mango's meestal in Dubai aankomen in de derde week van mei. "Maar nu, omdat de houten kratten al zijn gemaakt, is het onmogelijk voor de exporteurs om de mango's te herpakken in golfkartonnen dozen zonder de prijzen te verhogen. Op tijd leveren lukt ook niet," zei ze.

Tijdens het drie maanden durende mangoseizoen importeren handelaren uit Dubai 2,5 miljoen kratten met meer dan 130 leveringen. Een krat van Pakistaanse mango's met een gewicht van 8-10kg kost18 tot 20 Dubai Dirham (€ 4,45-€ 4,94) in de groothandel.
Publicatiedatum: