Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stijgende omzet voor Greenyard Foods

Greenyard Foods (Euronext Brussels: GRYFO) maakt haar resultaten bekend over het boekjaar eindigend op 31 maart 2015. Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods: "We zijn trots op de resultaten van Greenyard Foods van het voorbije boekjaar. De omzet steeg met 2%, terwijl de REBITDA spectaculair toenam met 22%. Greenyard Foods heeft zijn strategisch plan afgerond om alle productievestigingen te verwerven, en zijn programma van operationele excellentie verder gecombineerd met een doorgezette efficiëntieverhoging. Deze resultaten tonen aan dat het bedrijf de juiste strategie voert. De verwachte combinatie met Univeg en Peatinvest is de volgende stap in onze strategische ontwikkeling op lange termijn."

De operationele hoogtepunten voor het boekjaar eindigend op 31 maart 2015:
• Geconsolideerde omzet stijgt met 2,0% naar 635,4 miljoen euro.
• Het oogstseizoen 2014 wordt geëvalueerd als normaal na een vroege aanvang van het seizoen.
• Doorgezette efficiëntieverhoging en internationale procesintegratie in de diepvriesdivisie.
• Verdere ontwikkeling in operationele excellentie heeft geleid tot centralisatie van de Poolse diepvriesproductie & -verpakkingsactiviteiten in Lipno, en de verkoop van Duitse activa en Pinguin Aquitaine.
• Met de acquisitie van de King's Lynn site (VK) werd het strategisch plan om alle productievestigingen te verwerven afgerond.

Financiële hoogtepunten - boekjaar eindigend op 31 maart 2015
• Geconsolideerde REBITDA stijgt met 11,1 miljoen euro tot 62,6 miljoen euro door de verbetering van commerciële en operationele resultaten (+5,9 miljoen euro) en door het wegvallen van de huur (+5,2 miljoen euro).
• REBITDA marge stijgt van 8,3% naar 9,8%.
• Nettoresultaat stijgt van -3,5 miljoen euro naar +10,8 miljoen euro.
• Hierdoor stijgt het eigen vermogen naar 221,8 miljoen euro.

Quote van Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods:
"We zijn trots op de resultaten van Greenyard Foods van het voorbije boekjaar. De omzet steeg met 2%, terwijl de REBITDA spectaculair toenam met 22%. Greenyard Foods heeft zijn strategisch plan afgerond om alle productievestigingen te verwerven, en zijn programma van operationele excellentie verder gecombineerd met een doorgezette efficiëntieverhoging. Deze resultaten tonen aan dat het bedrijf de juiste strategie voert. De verwachte combinatie met Univeg en Peatinvest is de volgende stap in onze strategische ontwikkeling op lange termijn."

www.greenyardfoods.com
Publicatiedatum: