Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investeringsmaatschappij wil Capespan overnemen

De Zuid-Afrikaanse investeringsmaatschappij Zeder heeft een bod uitgebracht op aandelen van Capespan. De investeerder heeft al ruim 70% van de Capespan-aandelen in handen en wil nu de overgebleven aandelen in vrije omloop in handen krijgen. Alleen de aandelen in handen van het managementteam (4%) worden ontzien.

De handel in aandelen Capespan werd in juli vorig jaar door het Zuid-Afrikaanse Financial Services Board stilgelegd. Een van de minderheidsaandeelhouders liet aan Business Day weten blij te zijn met deze stap na negen maanden van stilte op de beurs.

Volgens Capespan CEO Norman Celliers zal Capespan niet van de beurs verdwijnen, maar worden de aandelen omgewisseld voor aandelen Zeder. Naar verwachting zullen 85 aandelen Zeder geboden worden op 100 aandelen Capespan. Daarmee komt de prijs overeen met rond de 6,5 Zuid-Afrikaanse rand (50 cent) per aandeel en een totaal van 578 miljoen rand (45,4 miljoen euro).

Capespan heeft wel oren naar het bod. Het management vindt een grote en verdeelde groep minderheidsaandeelhouders "niet ideaal of duurzaam." Er is een onafhankelijke groep opgezet, waar Zeder geen onderdeel van uitmaakt, die een advies moet uitbrengen over de overname.

Publicatiedatum: