Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland: Hass avocado wint terrein

"Onze avocadovolumes zullen dit jaar iets groter zijn dan vorig seizoen," zegt Menelaos Tzouris, mede-eigenaar van Menelaos Fruits. "We hebben wel wat problemen met het natte weer en de harde wind op dit moment." De weersomstandigheden verhogen het risico op lelijke plekken in de avocado's. Het selectieproces moet dus zorgvuldig worden uitgevoerd. 

Menelaos Fruits is een van de bekendste groenten- en fruitexporteurs in Griekenland. De avocado's, die zij op dit moment verschepen, komen van Kreta. 

Griekse telers worden volgens Menelaos steeds professioneler. Ze voldoen steeds vaker aan Europese normen en behalen meer certificaten. "Dit is niet alleen belangrijk voor de exportmarkt, maar ook voor de binnenlandse markt, waar steeds hogere eisen gesteld worden."

Het productieaandeel van Hass avocado's wordt steeds groter. Menelaos verwacht dat de vraag naar deze avocado's alleen maar zal toenemen en is ervan overtuigd dat het ras een sterk exportproduct zal worden.
 
 
Menelaos exporteert een klein volume naar Nederland. "Onze exportcapaciteit is nog te klein. We zijn slechts twee jaar bezig. Maar de vraag op de Nederlandse markt neemt toe en hier zullen we zeker ons voordeel mee gaan doen." De volumes die Menelaos op dit moment exporteert, zijn 20% groter dan in dezelfde periode vorig jaar.

Voor meer informatie:
Auteurs: Yzza Ibrahim / Juan Zea Estelles 
Publicatiedatum: