Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IFS en BRC voor Vitazonfoods

Onlangs heeft VitazonFoods, dochterbedrijf van ZON Holding, twee nieuwe certificaten op het gebied van kwaliteit behaald, te weten BRC Higher Level en IFA A-niveau. VitazonFoods produceert zowel verse als lang houdbare fruit- en groentesappen in diverse soorten en maten flessen van glas en PET.


Laurens van Ruijmbeke en Jolanda van de Leur poseren trots met de behaalde certificaten.

Het BRC-certificaat wordt uitgegeven door het Britisch Retail Consortium, een Britse organisatie vergelijkbaar met het Centraal Bureau Levensmiddelen in Nederland. De BRC norm is ontwikkeld door Britse supermarkten, gericht op hun toeleverende bedrijven. Meerdere Nederlandse supermarkten hebben inmiddels deze richtlijnen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid overgenomen.
Het doel van de BRC norm is dat een leverancier met één audit kan volstaan voor leveringen aan verschillende supermarkten. Zo hoeft de leverancier niet door elke supermarkt apart te worden gecontroleerd, hetgeen de kosten beperkt.

De International Food Standard (IFS) is opgezet door de Duitse retailers. In principe is IFS de Duits/Franse tegenhanger van de Engelse BRC standaard. Net als bij BRC vereist IFS ook dat er een kwaliteitssysteem aanwezig is, HACCP wordt toegepast en dat omgeving, product, proces en personeel in het systeem zijn opgenomen.

Rasspecifiek
Door het koppelen van aangesloten telers is VitazonFoods in staat om rasspecifieke fruit- en groentesappen te blenden, wat het beste en lekkerste resultaat oplevert.
Namens VitazonFoods en ZON fruit & vegetables namen productieleider Laurens van Ruijmbeke en kwaliteitsadviseur Jolanda van de Leur de beide certificaten in ontvangst.
 

Publicatiedatum: