Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"moeilijk om kleur groenten te behouden."

Nieuw: langer houdbare vliegtuigmaaltijden

Luchtvaartbedrijven hoeven tegenwoordig minder eten te verspillen en zijn dus goedkoper uit met een nieuw soort langer houdbare maaltijd. Dit meldt het Financieel Dagblad. Tot nu toe moesten overgebleven maaltijden altijd worden weggegooid. Ze werden namelijk ontdooid in het vliegtuig en moeten dan ook binnen een bepaalde tijd geconsumeerd worden. De lang houdbare maaltijden zijn een vondst van het bedrijf Foodcase uit Wageningen. De innovatie zit niet zozeer in de techniek. Foodcase maakt namelijk gebruik van sterilisatie.



Dit bleek ook nog niet zo eenvoudig. De druk in een vliegtuig heeft namelijk effect op eten. Zo kan de smaak wel 20% afwijken. Het bleek ook lastig om de kleur van groenten te kunnen behouden. 'Doperwtjes kunnen we inmiddels groen houden, maar bij boontjes is dit moeilijker', aldus De Louw, één van de oprichters van Foodcase.

www.foodcase.nl

Bron: Financieel Dagblad
Publicatiedatum: