Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tanzania: avocado’s het nieuwe goud

De avocado werd jarenlang als waardeloos beschouwd in Tanzania en op sommige plekken werd de vrucht gebruikt om de beesten in het dorp eten te geven. Maar tegenwoordig kan de avocado veel opbrengen op de internationale markt en de vrucht veel opleveren voor de plaatselijke gemeenschappen. Afrikaanse avocadotelers krijgen het beter en kunnen geld opzij zetten om hun kinderen naar school te sturen en moderne huizen te bouwen.

Ian Daniels van de Africado Company heeft geïnvesteerd in moderne technieken om avocado's in Tanzania sneller en in grotere aantallen te kunnen kweken. In 2007 investeerde de Brit in avocado's aan de voet van de Kilimanjaro. De vraag uit de EU naar avocado's is gestegen en wereldwijd wordt avocado-olie steeds populairder. Avocado's uit Tanzania komen op de markt wanneer het Zuid-Afrikaanse en Peruviaanse seizoen voorbij is en de prijzen stijgen.
Publicatiedatum: