Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hulp bij teelt oranje zoete aardappel in Oeganda

Dit jaar worden er voor het eerst in de moestuin van het Amerikaanse Witte Huis oranje zoete aardappelen geteeld. Het knolgewas, rijk aan vitamine A, wordt steeds populairder in Afrika. Het tekort aan vitamine A is problematisch ten aanzien van de volksgezondheid in vele Afrikaanse landen, voornamelijk rondom de Sahara. Het verlaagt de immuniteit en verhoogt het risico op kwalen als diarree.

De United States Agency for International Development (USAID) maakt een financiering mogelijk om 285.000 Oegandese huishoudens, die afhankelijk zijn van de landbouw, te voorzien van oranje zoete aardappelen en bonen die rijk zijn aan ijzer. Dit initiatief is onderdeel van het wereldwijde honger en voedselprogramma 'Feed the Future'. 

Op verschillende plekken in Oeganda, wordt nu op grote schaal oranje zoete aardappelen geteeld door de bijstand van de Amerikaanse overheid. Ze hebben meer dan een derde van hun traditionele aardappelteelt, witte en gele, vervangen met de nieuwe aardappel.
Publicatiedatum: