Australië: hogere lycheeprijs door late oogst

Het Australische lycheeseizoen begint normaliter in oktober, maar door een koele periode is de oogst vertraagd. Ondanks de late start wordt de oogst verwacht te liggen rond de 1.700 of 1.800 ton, ongeveer gelijk aan afgelopen jaren. De oogst zal ongeveer 2 weken later starter dan gewoonlijk.

Lychees zijn traditioneel het duurst in november, waarna de prijs geleidelijk afneemt tot het einde van december wanneer de productie het hoogst is. Gedurende de kerst-periode zijn consumenten ook bereid om meer te betalen, ongeveer €6.50 tot €7,- per kilo.

Ondanks de late start van de oogst heeft de president van de Australische Lycheeteler Associatie, Derek Foley, aangegeven dat de eerste ladingen lychees dit jaar als experiment naar de Verenigde Staten worden gestuurd. Voordat dit mogelijk is, moet het fruit worden bestraald om aan de biosecurity regels van de VS te voldoen. Om dit te bereiken, werkt de Lycheeteler Associatie samen met de mango industrie. De Amerikaanse markt is zeer groot en daardoor zeer aantrekkelijk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.