"Verpakt met Respiration Control System van PerfoTec"

Afzetgebied aardbeien groter door langere houdbaarheid

Een langere houdbaarheid van versproducten zorgt ervoor dat ze verder verscheept kunnen worden en dus nieuwe afzetmarkten mogelijk zijn. Daarnaast kan het transport ook voordeliger worden als er per vrachtwagen of boot in plaats van vliegtuig getransporteerd wordt.

Een Spaanse aardbeienteler heeft onlangs de voordelen er zelf van ondervonden. Nu hij zijn aardbeien verpakt met het Respiration Control System van PerfoTec, is zijn afzetmarkt met duizenden kilometers gegroeid en kan hij nu zelfs per vrachtwagen ver over de Oost-Europese grenzen leveren. Het voordeel van transport per vrachtwagen is een gegarandeerd gesloten koelketen waardoor de kwaliteit van het product optimaal behouden wordt. Met luchttransport wordt deze keten nog wel eens onderbroken wat de kwaliteit niet ten goede komt.

Voor deze teler heeft het gezorgd voor een omzetgroei en hij kan beter inspelen op de vraag van de markt. Bovendien heeft hij door de verbeterde kwaliteit de band met zijn afnemer versterkt, waardoor hij meer zekerheid heeft dat zijn product tegen een goede prijs wordt afgenomen.

Klik hier voor een lijst groenten en fruit met extra lange houdbaarheid


Bron: PerfoTec

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven